NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στην Ελλάδα επενδύει η ιταλική Nexi - Το πλάνο 5ετίας, η συνεργασία με την Alpha Bank

Στην Ελλάδα επενδύει η ιταλική Nexi - Το πλάνο 5ετίας, η συνεργασία με την Alpha Bank

​Το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ έχει επενδυθεί στην κοινοπραξία με την Alpha Bank, όπως έγινε γνωστό από την Nexi κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της «συνεργασίας» των δύο πλευρών -που «ακούει» στο όνομα Nexi Payments Greece- και μετά από ερώτηση του epixeiro.gr.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Paolo Bertoluzzo, CEO του Ομίλου Nexi, το ποσό αυτό μπορεί τελικά να είναι και αυξημένο, βάσει της επίδοσης που θα υπάρξει. Την ίδια στιγμή, μέσα στην επόμενη πενταετία θα επενδυθούν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Nexi στην χώρα μας. Υπενθυμίζεται πως η επένδυση σχετίζεται τόσο με το joint venture όσο και με το κέντρο αριστείας που έχει δημιουργηθεί.

Όσον αφορά σε αυτό το κέντρο αριστείας, ο κ. Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Payments Greece, σε σχετική ερώτηση μας διευκρίνισε πως έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και μερικούς μήνες, ενώ δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του issuing. Η Nexi, σύμφωνα με τον ίδιο, λειτουργεί τέτοια κέντρα αριστείας στην Ευρώπη και επέλεξε την χώρα μας για το συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε αυτό το κέντρο, όπως ανέφερε ο κ. Γρηγοράτος, απασχολούνται ήδη 50 άτομα, τα οποία επικεντρώνουν στην ανάπτυξη καινούργιων προϊόντων για λογαριασμό του ομίλου. Ήδη, η Alpha Bank είναι μια από τις πρώτες τράπεζες που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που αναπτύσσεται, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, ακόμη και στο εξωτερικό. Το πλάνο για το κέντρο είναι να φτάσει περίπου τους 100 μηχανικούς, όσο το roadmap ανάπτυξης υπηρεσιών θα επιταχύνεται και θα προχωράει.

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με κάποια τρίτη εταιρεία από την αγορά του fintech στην Ελλάδα, ο κ. Γρηγοράτος τόνισε πως υπάρχει αυτονομία σε αυτό το κομμάτι - και πως, επί της ουσίας, δεν χρειάζεται. «Έχουμε τις πλάτες της Nexi, με ένα τεράστιο portfolio υπηρεσιών» δήλωσε χαρακτηριστικά. Στόχος, σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες που κινούνται στον ίδιο χώρο, είναι να δοθεί -πέρα από το scale που υπάρχει και την καινοτομία- έμφαση και στην ασφάλεια, «που ίσως είναι ένα από τα μεγάλα διαφοροποιημένα στοιχεία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr