NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Schneider Electric: Πλατφόρμα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναφορικά με τα Data Center

Schneider Electric: Πλατφόρμα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναφορικά με τα Data Center

Η Schneider Electric δημιουργεί επαγγελματική πλατφόρμα εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση του κενού δεξιοτήτων αναφορικά με τα Data Center.

Η Schneider Electric, ανακοίνωσε μια σειρά ενημερώσεων στην πιστοποιημένη από την CPD πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης, Schneider Electric University. Διαθέσιμη σε 14 διαφορετικές γλώσσες και με δωρεάν πρόσβαση παγκοσμίως μέσω διαδικτύου, η ειδική πλατφόρμα επαγγελματικής ανάπτυξης αντιμετωπίζει άμεσα το κενό δεξιοτήτων του τομέα των data center, βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες πρωτοβουλίες τεχνολογίας, βιωσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης που επηρεάζουν τον τομέα.

Μέχρι σήμερα, το Schneider Electric University έχει παραδώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο μαθήματα σε περισσότερους από 650.000 χρήστες data center, με περισσότερες από 180 χώρες να εκπροσωπούνται στην παγκόσμια βάση χρηστών του. Οι νέες ενημερώσεις στο πρόγραμμα Πιστοποιημένων Συνεργατών Data Center (Data Center Certified Associate) του Schneider Electric University περιλαμβάνουν βασικές αρχές ισχύος, ψύξης, rack και φυσικής ασφάλειας, καθώς και καθοδήγηση σχετικά με τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των data center για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της ενεργειακής απόδοσης και της βιωσιμότητας τους. Tα νεότερα μαθήματα, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν Βελτιστοποίηση Διατάξεων Ψύξης, Θεμελιώδεις Στρατηγικές Καλωδίωσης, Αξιολόγηση Μεθόδων Πυροπροστασίας και Βασικές Αρχές Ψύξης για Data Center II – ‘Έλεγχος της Υγρασίας στα Data Center.

Επιπλέον, το πρόγραμμα σπουδών του εξετάζει σημαντικά σημεία εστίασης για τη βιομηχανία, με μαθήματα όπως Επιλογή Τοποθεσίας Data Center & Σχεδιασμός, το οποίο προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο επιλογής υφιστάμενων τοποθεσιών για DC sites (brown sites) και νέων τοποθεσιών για DC sites (greenfield sites) για πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ακόμα, υπάρχει σεμινάριο που εξετάζει τις εναλλακτικές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση της εφαρμογής στρατηγικών σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την επιτόπια παραγωγή ενέργειας και χρήση τεχνολογιών όπως τα μικροδίκτυα και ειδική σειρά μαθημάτων για την τεχνολογία μπαταριών για data center, που αξιολογεί τον αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των διαφόρων τύπων μπαταριών UPS, τα οφέλη της τεχνολογίας ιόντων λιθίου και προσφέρει μια ανάλυση του σχετικού κόστους που συνδέεται με τον κύκλο ζωή τους.

Αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων του κλάδου

Η Ετήσια Μελέτη για τα Data Center του Ινστιτούτου Uptime 2021 εκτιμά ότι οι απαιτήσεις προσωπικού θα αυξηθούν παγκοσμίως φτάνοντας σχεδόν τα 2.3 εκατομμύρια το 2025. Επιπλέον, το 32% των ερωτηθέντων ανέφεραν δυσκολίες στη διατήρηση του προσωπικού, με το 47% να δυσκολεύεται να βρει κατάλληλους υποψηφίους για ανοικτές θέσεις εργασίας. Η προσέλκυση και η διατήρηση ταλέντων στον κλάδο, ο οποίος αποτελεί την καρδιά της ψηφιακής οικονομίας, φτάνει πλέον σε κρίσιμο σημείο.

Ενθαρρύνοντας τα άτομα να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη δωρεάν, το Schneider Electric University αντιμετωπίζει άμεσα το χάσμα δεξιοτήτων του κλάδου των data center. Αυτό το πετυχαίνει, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν, να εκπαιδεύσουν εξ αρχής τόσο νέα, όσο και υπάρχοντα ταλέντα και παρέχοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνική εκπαίδευση, παντού.

«Τα τελευταία χρόνια οι απαιτήσεις για data center έχουν αυξηθεί εκθετικά, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ καθώς επιταχύνεται η ψηφιοποίηση και η υιοθέτηση του cloud. Η έλλειψη δεξιοτήτων στον τομέα, ωστόσο, παραμένει μια σημαντική πρόκληση και έχει πιθανές επιπτώσεις για άλλους συνδεδεμένους κλάδους», δήλωσε ο Rob McKernan, Senior Vice President, του Secure Power Division, της Schneider Electric Europe. «Παρέχοντας καθοδήγηση σχετικά με τις τελευταίες πρωτοβουλίες τεχνολογίας και βιωσιμότητας, πιστεύουμε ότι το Schneider Electric University προσφέρει έναν ανεκτίμητο πόρο για να βοηθήσει στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων, ενδυναμώνοντας τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα, αναμορφώνοντας το εργατικό δυναμικό και εκπαιδεύοντας την επόμενη γενιά επαγγελματιών για την οικοδόμηση των data center του μέλλοντος».

Μακροπρόθεσμη δέσμευση στην εκπαίδευση

Έχοντας πλέον την επωνυμία Schneider Electric University, η πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει περισσότερα από 200 μαθήματα, σχετικά με data center, ενεργειακή αποδοτικότητα και βιωσιμότητα, μέσω δύο ειδικών κολλεγίων, του Professional Energy Manager και της πιστοποίησης DCCA. Όλα τα μαθήματα είναι διαθέσιμα ως αυτόνομες, ωριαίες ενότητες, σε 14 διαφορετικές γλώσσες, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση στην ενεργειακή εκπαίδευση, σε όλο το κόσμο. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο αναγνωρίζεται από 25 διαφορετικούς φορείς CPD της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των BICSI, της Ένωσης Εργολάβων Ηλεκτρολόγων (ECA), των Μηχανικών της Ιρλανδίας και της Σύμπραξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ενεργειακής Απόδοσης (REEEP).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr