NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Είναι επίσημο: Ο Musk θέλει να εγκαταλείψει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

Είναι επίσημο: Ο Musk θέλει να εγκαταλείψει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

​Ο Elon Musk προσπαθεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter.

Σε μια κατάθεση την Παρασκευή το απόγευμα στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ομάδα του Musk ισχυρίζεται ότι τερματίζει τη διαδικασία επειδή το Twitter παραβίασε ουσιαστικά τη συμφωνία και επειδή η εταιρεία είχε κάνει «ψευδείς και παραπλανητικές» δηλώσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Για σχεδόν δύο μήνες, ο κ. Musk αναζήτησε τα δεδομένα και τις πληροφορίες που απαιτούνται για να κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της επικράτησης ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα του Twitter», γράφει η νομική ομάδα του. «Το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες».

Η υπηρεσία εξακολουθεί να ελπίζει πως θα κλείσει τη συμφωνία, παρά την απόπειρα του Musk. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, Bret Taylor, έγραψε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει τις νομικές ενέργειες για να την επιβάλει» και αισθάνεται «βέβαιος ότι θα επικρατήσει» στο δικαστήριο.

Η ομάδα του Musk ισχυρίζεται, επίσης, ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία όταν απέλυσε δύο κορυφαία στελέχη, όταν απέλυσε μέρος της ομάδας talent acquisition και όταν καθιέρωσε πάγωμα προσλήψεων, λόγω του ότι δεν ζήτησε άδεια για να παρεκκλίνει από την «συνηθισμένη επιχειρηματική πορεία» του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr