NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γεωργαντάς από Καρδίτσα: Τα αρδευτικά έργα αλλάζουν τον χάρτη στον πρωτογενή τομέα

Γεωργαντάς από Καρδίτσα: Τα αρδευτικά έργα αλλάζουν τον χάρτη στον πρωτογενή τομέα

​Η κυβέρνηση είναι παρούσα, δίπλα στους Έλληνες αγρότες, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στην περιοχή, στην οποία συνοδευόταν από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Διαπίστωση του κ. Γεωργαντά είναι ότι στην περιοχή της Καρδίτσας, παρά τις οικονομικές, δυσκολίες υπάρχει οργασμός έργων καθώς γίνεται πλήρης αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων εθνικών και ενωσιακών πόρων και εργαλείων χρηματοδότησης. Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, στην Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας από την Περιφέρεια μόνο, εκτελούνται 607 έργα προϋπολογισμού 662 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι στο νομό γίνονται από το ΥπΑΑΤ δύο εμβληματικά έργα:

  • Το αρδευτικό του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προυπολογισμού 285 εκατ. ευρώ (κόστος κατασκευής 114 εκατ. και συντήρησης για 20-25 έτη, 171 εκατ. ευρώ) και
  • Το αρδευτικό Υπερείων – Ορφανών, προϋπολογισμού 224 εκατ. (κόστος κατασκευής 80,148 εκατ. και κόστος συντήρησης για 20-25 έτη 143,85 εκατ.).

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», το οποίο, όπως τόνισε, περιλαμβάνει έργα που αλλάζουν τον χάρτη στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στάθηκε δίπλα στους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής, ψηφίζοντας ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστροφές που είχε προκαλέσει ο ΙΑΝΟΣ.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει από εθνικούς πόρους άνω των 220 εκατ. ευρώ, ενώ άμεσα θα διαθέσει περί τα 110 εκατ. επί πλέον, από ενωσιακούς πόρους, για τη στήριξη των αγροτών. Παράλληλα έχει προχωρήσει σε θεσμικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας ότι οι αγρότες που μετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, σε ομάδες παραγωγών και στη συμβολαιακή γεωργία, πλέον φορολογούνται μόνο κατά 50% στο εισόδημά τους.

Ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μούσιο, το οινοποιείο Καραμήτρου και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, ο οποίος τον συνόδευσε στο υπό περάτωση έργο του κτηρίου στο οποίο θα στεγάζονται οι προνοιακές υπηρεσίες της Μητροπόλεως. Ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε επίσης, το έργο του περιμετρικού δακτυλίου της Καρδίτσας. Όπως είπε ο κ. Αγοραστός η Καρδίτσα θα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας η οποία αποκτά ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο με ηχοπετάσματα.

Ο κ. Γεωργαντάς προήδρευσε σε κοινή σύσκεψη των ΔΣ του Εμπορικού Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και του ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Δήμας, οι βουλευτές του Νομού Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Κωτσός και εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr