NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Παραθαλάσσιες προβολές ταινιών στη Σέριφο

Παραθαλάσσιες προβολές ταινιών στη Σέριφο

Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι σίγουρα μέσα στις πρώτες εικόνες που κατακλύζουν το νου μας είναι φυσικά η θάλασσα, οι παραλίες, τα νησιά αλλά και τα παγωτά και τα θερινά σινεμά. Και όλα αυτά μπορούν να βρεθούν μαζί σε έναν ακατανίκητο καλοκαιρινό συνδυασμό, αυτό το Σαββατοκύριακο, στη Σέριφο.

Και εξηγούμαστε αμέσως. Το κινηματογραφικό ταξίδι με τα πόδια χωμένα στην άμμο και τα άστρα πιο φωτεινά από κάθε άλλη καλοκαιρινή προβολή αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Athens Open Air Film Festival με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Mykonos Art Festival και το Δήμο Σερίφου.

Το φετινό κινηματογραφικό ταξίδι των θερινών προβολών του Athens Open Air Film Festival στο Αιγαίο με ελεύθερη είσοδο, ρίχνει άγκυρα στη Σέριφο για το Σαββατοκύριακο (15-17 Ιουλίου).

Τρεις βραδιές δίπλα στη δροσιά της θάλασσας, με ηχητικό χαλί τα ελαφρά κυματάκια που θα φτάνουν στη στεριά ανακατεμένα με τους διαλόγους και τα soundtracks των ταινιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ | ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

21:30 ΟΙ ΑΤΣΙΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ (The Blues Brothers)

Σκηνοθεσία: Τζον Λάντις

Πρωταγωνιστούν: Τζον Μπελούσι, Νταν Aκροϊντ, Κάρι Φίσερ, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Ρέι Τσαρλς

Διάρκεια: 133’

Έτος παραγωγής: 1980

Δυο παραβατικά αδέρφια μουσικών, ο ένας άρτι αποφυλακισθείς, βρίσκονται σε αποστολή από τον Θεό: να ενώσουν ξανά το παλιό blues συγκρότημά τους για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα που θα σώσουν το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν. Ή αλλιώς, η απολύτως στοιχειώδης σεναριακή αφορμή για να κόψει και ράψει μεταξύ τους ο Τζον Λάντις το ένα σπαρταριστό, μουσικοχορευτικό, ακραία κωμικό σκετσάκι μετά το άλλο σε μορφή ταινίας, σαν το πιο πετυχημένο επεισόδιο «Saturday Night Live» που δεν γυρίστηκε ποτέ.

Από την ντελιριακή καταδίωξη αυτοκινήτων του φινάλε, την Κάρι Φίσερ με το ρουκετοβόλο ανά χείρας, την Α-Ρ-Ι-Θ-Α, τον Τζέιμς Μπράουν και τον Ρέι Τσαρλς να καλούν ηδονικά σε ξέφρενη αταξία μέχρι την αβίαστη coolness των Τζον Μπελούσι και Νταν ’κροϊντ, η λίστα των αξέχαστων στιγμών δε θα τελείωνε ποτέ αν επιχειρούσαμε να τη συνθέσουμε. Η ταινία αψηφά κάθε έννοια φυσικής τριβής, κάθε υποψία κούρασης και συχνά κάθε προσδοκία του κοινού, παραδίδοντας το ένα δείγμα σλάπστικ μεγαλείου μετά το άλλο σε ένα αληθινά σπάνιο δείγμα αγνά, αμόλυντα, αψεγάδιαστα διασκεδαστικού κινηματογραφικού διώρου. Ο Τζον Λάντις ήταν, εμφανώς, σε μια αποστολή από τον Θεό όταν γύριζε την ταινία αυτή.

23:45 MAD MAX: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ (Mad Max: Fury Road)

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ

Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χουλτ, Ζόι Κράβιτς, Τζος Χέλμαν

Διάρκεια: 120'

Έτος παραγωγής: 2015

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός σκηνοθέτης έχτισε στα τέλη του ’70 μια μοναδική μυθολογία περιπέτειας που έκτοτε μιμήθηκαν πολλοί, την τοποθέτησε στην καρδιά ενός εφιαλτικού μελλοντολογικού κόσμου, επιχείρησε μέσω αυτής έναν ζωηρό συνδυασμό υπερβίαιου κόμικ, μοντέρνου γουέστερν και δυστοπικού οράματος και την εξαπέλυσε αυθάδη και γεμάτη ενέργεια στις αίθουσες του πλανήτη. Το ενήλικο παραμύθι του «Μαντ Μαξ» ξεκίνησε δειλά αλλά αποφασιστικά το 1979, απέκτησε φουτουριστικές διαστάσεις και δυναμικό εκτόπισμα στις συνέχειες που ακολούθησαν και, 35 χρόνια από το ξεκίνημά του, ανέστησε τον μοναχικό ήρωά του.

Αέναα περιπλανώμενος σε έναν αποδεκατισμένο πλανήτη, ο Μαξ επωμίζεται και πάλι τον ρόλο του απρόθυμου σωτήρα προκειμένου να βοηθήσει μια χούφτα ανθρώπων να απαλλαγούν από τα δεσμά ενός βάναυσου τυράννου και να οδηγηθούν πλησιέστερα στην ελευθερία. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν είναι ο κυρίαρχος οδηγός στο τιμόνι της πλοκής, αλλά το μοιράζεται επάξια με μια θαρραλέα αντάρτισσα η οποία αναλαμβάνει να ταξιδέψει πέντε γυναίκες σκλάβους σε μια υποσχόμενη γη της επαγγελίας που υποτίθεται πως βρίσκεται κρυμμένη κάπου στο βάθος του ορίζοντα.

Αντικρίζοντας τους κανόνες της αρρενωπής περιπέτειας μέσα από ένα άκρως φεμινιστικό πρίσμα, ο Μίλερ επαναφέρει τις ίδιες οικολογικές ανησυχίες των πρότερων ταινιών της σειράς και τις χωράει στη λογική μιας δίωρης καταδίωξης μέχρις εσχάτων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (Close Encounters of the Third Kind)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Φρανσουά Τριφό, Τέρι Γκαρ, Μελίντα Ντίλον, Κάρι Γκάφεϊ

Διάρκεια: 126'

Έτος παραγωγής: 1977

Επετειακή προβολή 45 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας

Περίεργα συμβάντα σ’ όλη τη Γη προετοιμάζουν την έλευση εξωγήινων και ένας συμπαθής οικογενειάρχης αποφασίζει να ακολουθήσει τα αινιγματικά σήματα από τον ουρανό για να οδηγηθεί στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Το 1977, ο «Πόλεμος των Aστρων» του Τζορτζ Λούκας θα ταξίδευε το κοινό «σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά», όμως οι «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» ήταν τελικά η ταινία που έφερε το Διάστημα στη Γη.

Βραβευμένη με Όσκαρ Φωτογραφίας και αξέχαστα ερμηνευμένη από τους Ρίτσαρντ Ντρέιφους και Φρανσουά Τριφό, η ταινία-σταθμός του Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρατεύει τα εκθαμβωτικά ειδικά εφέ, τη δεξιοτεχνία ενός από τους μεγαλύτερους ταχυδακτυλουργούς της κάμερας, τους μηχανισμούς του σινεμά φαντασίας και την αλληγορία

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr