NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΑΕ: Κονδύλι 800 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διαστημική βιομηχανία

ΗΑΕ: Κονδύλι 800 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διαστημική βιομηχανία

​Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενισχύουν τη δέσμευσή τους στη βιομηχανία του διαστήματος.

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ, Mohamed bin Zayed, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την έγκριση ενός νέου ταμείου 817 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη του διαστημικού τομέα της χώρας.

Σύμφωνα με το tweet, ο Zayed είπε ότι η αραβική χώρα ελπίζει να δημιουργήσει «ένα ειδικό ταμείο για την υποστήριξη του αναπτυσσόμενου διαστημικού προγράμματος των ΗΑΕ» μέσω της έναρξης «μιας νέας πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη δορυφόρων ραντάρ», η οποία θα «επεκτείνει τις αυξανόμενες δυνατότητές μας σε αυτόν τον ζωτικό τομέα, επιταχύνοντας την καινοτομία και την παγκόσμια βιωσιμότητα».

Αυτή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ταμείου για τη δημιουργία ενός «αστερισμού» προηγμένων δορυφόρων που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία ραντάρ για τη λήψη εικόνων του διαστήματος. Αυτό το νέο έργο, όπως τονίζεται, έχει σκοπό να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας στον διαστημικό τομέα.

Ο σεΐχης Mohammed bin Rashid al Maktoum, αντιπρόεδρος των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι, είπε ότι στόχος είναι η «ίδρυση εθνικών εταιρειών στον διαστημικό τομέα», καθώς και η «προώθηση των στρατηγικών έργων και της εθνικής έρευνας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο WAM, οι δορυφόροι θα μπορούν να «δημιουργούν πολύ λεπτομερείς εικόνες» που θα δείχνουν τη Γη καθώς και τις αλλαγές που συμβαίνουν στην επιφάνεια λόγω της κλιματικής αλλαγής. Με αυτήν την πρωτοβουλία, τα ΗΑΕ στοχεύουν να συμβάλουν περαιτέρω στις παγκόσμιες προσπάθειες για την υποστήριξη λύσεων για την κλιματική αλλαγή, καθώς και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr