NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Η Check Point Software γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Δεξιοτήτων των Νέων, στις 15 Ιουλίου, επισημαίνοντας την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η Check Point® Software Technologies τονίζει την τρέχουσα έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η οποία αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια εργαζομένων παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτη του Information System Security Certification Consortium (ISC) και την ανάγκη να δοθούν στους νέους τα εργαλεία για να εισέλθουν στον κλάδο, ανεξάρτητα από το φύλο, το περιβάλλον, την καταγωγή τους και όποια άλλη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και λειτουργεί εις βάρος τους.

Η πανδημία COVID -19 οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε μια ταχεία ψηφιοποίηση για την οποία οι γενικές υποδομές και τα ιδρύματα δεν ήταν 100% προετοιμασμένα, ή τουλάχιστον δεν ήταν προετοιμασμένα να προχωρήσουν σε αυτή γρήγορα. Πολλοί άνθρωποι έπρεπε να προσαρμοστούν στην εργασία από το σπίτι με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει σαφής έλλειψη εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν να κρατήσουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου μακριά.

Για να προετοιμάσει τους μαθητές με τις ζωτικές τεχνολογικές δεξιότητες που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν το μέλλον, το Check Point SecureAcademy δημιουργήθηκε για να παρέχει εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως με συνεργασίες με τρίτα ιδρύματα μέσω της ομπρέλας κατάρτισης κυβερνοασφάλειας της Check Point που ονομάζεται Check Point MIND, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ζωτικές δεξιότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μαθησιακούς πόρους και πιστοποιήσεις μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος «χωρίς έσοδα».

Παγκοσμίως, 45,000 φοιτητές συνολικά χρησιμοποιούν το δωρεάν μαθησιακό περιεχόμενο του Check Point SecureAcademy σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων προσομοίωσης Cyber Range και HackerPoint. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές από περισσότερα από 120 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 53 χώρες και στόχος είναι η αύξηση των γνώσεων τους σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Μια άλλη προσφορά της Check Point είναι η λύση Check Point SmartAwareness, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια για επιχειρήσεις που στοχεύει στην προετοιμασία κάθε υπαλλήλου με κορυφαία εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση μιας πραγματικής επίθεσης.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των φοιτητών σε όλο τον κόσμο. Για την διασφάλιση ενός μέλλοντος που όλοι θα έχουν ευκαιρίες να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα που τους ενδιαφέρει, ακόμα κι αν το περιβάλλον τους δεν μπορεί να βοηθήσει», δήλωσε ο Μιχάλης Μπόζος Sales Director της Check Point Software στην Ελλάδα. "Από την πλευρά μας, πρέπει να ανησυχούμε για την έλλειψη προσωπικού σε έναν τομέα που προσφέρει πολλές ποιοτικές ευκαιρίες εργασίας όπως είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια, τόσο με τις προσπάθειές μας όσο και με αυτές της υπόλοιπης διεθνούς κοινότητας, η κατάσταση θα αντιστραφεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr