NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon κινείται νομικά κατά 10.000 Facebook groups με ψεύτικες κριτικές

Η Amazon κινείται νομικά κατά 10.000 Facebook groups με ψεύτικες κριτικές

​Η Amazon κινείται νομικά κατά των διαχειριστών περισσότερων από 10.000 ομάδων στο Facebook, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Όπως αναφέρεται, τα συγκεκριμένα groups δημιουργούν ψεύτικες κριτικές σε marketplaces της Amazon στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιαπωνία.

Ο τεχνολογικός γίγαντας λέει ότι οι ομάδες προσφέρουν χρήματα ή δωρεάν αγαθά, σε αντάλλαγμα για τις κριτικές που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα του.

Μία από τις ομάδες, που αφαιρέθηκε νωρίτερα φέτος από τη μητρική εταιρεία του Facebook, την Meta, είχε 43.000 μέλη. Έφερε την ονομασία "Amazon Product Review".

Μόλις τα άτομα της ομάδας αγόραζαν επιλεγμένα προϊόντα και αφήσουν τις κριτικές τους, οι διαχειριστές τους επέστρεφαν τα χρήματα. Αυτό αφορούσε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων στερεοφωνικών αυτοκινήτων και τρίποδων κάμερας.

Ο μεγάλος αριθμός κριτικών, ιδιαίτερα οι θετικές, ενισχύουν την προβολή των πωλητών στις πλατφόρμες της Amazon, ενώ τους τοποθετούν και ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr