NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Netflix: Πειραματίζεται με χρεώσεις για την χρήση του λογαριασμού εκτός σπιτιού

Netflix: Πειραματίζεται με χρεώσεις για την χρήση του λογαριασμού εκτός σπιτιού

Αφού επιβεβαίωσε μια σημαντική απώλεια σε συνδρομητές νωρίτερα φέτος, το Netflix φέρεται να πειραματίζεται με νέους τρόπους για να διατηρήσει τους συνδρομητές και να ανακτήσει τα έσοδά του.

Μία από αυτές τις μεθόδους είναι τώρα διαθέσιμη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς η υπηρεσία έχει αρχίσει να χρεώνει για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, το Netflix είπε ότι στοχεύει να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης – και τώρα αυτό φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα.

Όπως ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα, το Netflix δοκιμάζει τώρα τη χρέωση για κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης σε πέντε διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής: Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία.

Σε αυτές τις χώρες, οι πελάτες θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον εάν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό για περισσότερες από δύο εβδομάδες εκτός της κύριας κατοικίας τους. Προς το παρόν, το σύστημα χρησιμοποιεί τις συσκευές των τηλεοράσεων για να αναγνωρίζει τις πολλαπλές συνδέσεις από διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς λέει ότι οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν το επιπλέον τέλος για να παρακολουθήσουν σε smartphone, tablet ή υπολογιστές.

Η νέα χρέωση για την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης λογαριασμού κοστίζει έως και 2,99 $ (ανάλογα με το τοπικό νόμισμα). Ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε ότι «η ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών μεταξύ των νοικοκυριών υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας».

Το Netflix επέλεξε τη Λατινική Αμερική για να λανσάρει πρώτα τη νέα «λειτουργία», επειδή η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης εκεί είναι «ιδιαίτερα υψηλή». Η εταιρεία πιστεύει ότι το να επιτρέπεται στους χρήστες να πληρώνουν για να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους είναι μια καλύτερη λύση από την κατάργηση αυτών των λογαριασμών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr