NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Female Founders’ Startups Cluster, ICC Women Hellas - Ερευνήτριες, spin-offs και επιχειρηματικότητα

Female Founders’ Startups Cluster, ICC Women Hellas - Ερευνήτριες, spin-offs και επιχειρηματικότητα

Το Female Founders’ Startups Cluster, ICC Women Hellas, η πρωτοβουλία στήριξης και προβολής Ελληνικών Startups με ιδρυτικά μέλη γυναίκες επιχειρηματίες, εστίασε φέτος τη δράση του σε Ερευνήτριες Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Ομάδων τους, που ξεκινούν τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα, μέσω της ίδρυσης Εταιρειών spin-offs (τεχνοβλαστών).

Η φετινή δράση, 'Ερευνήτριες, spin-offs και επιχειρηματικότητα γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και τον επιχειρηματικό επιταχυντή egg - enter•grow•go Eurobank.

ffsc1.jpg?mtime=20220825133519#asset:367668

Στόχος της δράσης είναι η αύξηση της συμμετοχής Ερευνητριών στην ίδρυση Εταιρειών spin-offs, τόσο με αφορμή την απλοποίηση του πλαισίου λειτουργίας τους, λόγω του πρόσφατου νομοσχεδίου για τους τεχνοβλαστούς, όσο και εξαιτίας των δυνατοτήτων που προσδίδει η εμπορική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων της έρευνας που προέρχεται από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Για τη συγκεκριμένη δράση, συμμετείχαν οκτώ Ερευνητικές Ομάδες, υπό την καθοδήγηση καθηγητριών, εκ των οποίων τέσσερις προέρχονται από το Α.Π.Θ. και τέσσερις από το Δ.Π.Θ. Οι Ερευνήτριες με τις Ομάδες τους προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους (healthtech, biotech, agritech, construction, edtech, deeptech / ICT) και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης (seed και pre-seed).

Μετά από ένα στοχευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) τρίμηνης διάρκειας στο egg - enter•grow•go , και με επιπλέον workshops από τα μέλη του ICC WOMEN HELLAS, η συγκεκριμένη δράση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση από τις Ερευνήτριες της τεχνολογικά καινοτόμου ιδέας τους στην Ακαδημαϊκή, Πολιτική και Επενδυτική κοινότητα, το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 11:00 – 14:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ.

ffsc2.jpg?mtime=20220825133559#asset:367669

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, όπου θα προβάλλουν τις απόψεις τους για τη δυναμική των Εταιρειών spin-offs και την ανάγκη συμμετοχής Ερευνητριών.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Νίκος Παπαϊωάννου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Ευστράτιος Στυλιανίδης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ., Μαρία Μιχαλοπούλου.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή στην ημερίδα διακεκριμένων μελών της Επενδυτικής κοινότητας.

Το event 'Ερευνήτριες, spin-offs και επιχειρηματικότητα' θα παρουσιάσει η Επικεφαλής του Female FoundersStartups Cluster, Μαρία Χαλά, με εμπειρία στο private equity και στο angel investment. Στη διοργάνωση της δράσης έχουν συμβάλλει οι εξής: Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια του egg - enter•grow•go - και από τα μέλη του Cluster και του ICC WOMEN HELLAS - Ερη Τόκα, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας Α.Π.Θ., Ειρήνη Βενιάμη, από τον κλάδο της ναυτιλίας, Χριστίνα Τριποδιανάκη, PR & Communications Specialist, Λέλα Δρίτσα, Πρόεδρος και Managing Partner της nannuka, Ιωάννα Σκυφτού, φωτογράφος, Αναστασία Μανδραβέλη, δικηγόρος με βάση τη Γαλλία, με εξειδίκευση στις επενδύσεις, Αλεξάνδρα Πέτσα, μέσω της Επικεφαλής του Δικαστικού Τμήματος της Δικηγορικής Εταιρείας Σαρδελάς-Πέτσα, Ινώ Τσιρίδου, Γιώτα Σταθάκου, Χρηματοοικονομικού Συμβούλου της Grant Thorton και Νένια Αδαμίδου, δικηγόρος με εξειδίκευση στο ναυτικό δίκαιο και στις επενδύσεις.

Και φυσικά, ο στόχος του Cluster είναι πάντα ένας: more women, more entrepreneurship, more growth!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr