NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Βασίλης Ψάλτης: Αγορά γεμάτη προοπτικές η Ρουμανία - Η Alpha Bank σε πλεονεκτική θέση

Βασίλης Ψάλτης: Αγορά γεμάτη προοπτικές η Ρουμανία - Η Alpha Bank σε πλεονεκτική θέση

Η παρουσία του Ομίλου της Alpha Bank στην αγορά της Ρουμανίας και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στη συγκεκριμένη αγορά βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησαν προ ημερών στο Βουκουρέστι ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Βασίλειο Ράπανο, συνοδευόμενοι από σύσσωμη την Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου.

Οι Εκτελεστικές Επιτροπές του Ομίλου Alpha Bank και της Alpha Bank Romania S.A. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά για την παρουσία της Τράπεζας στη Ρουμανία, την πρόοδο του προγράμματος μετασχηματισμού, αλλά και κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών στην τοπική αγορά.

Μπαράζ συναντήσεων μεταξύ στελεχών

Με οικοδεσπότη τον Executive President της Alpha Bank Romania S.A. και Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Δικτύου της Τράπεζας, κ. Sergiu Oprescu, η ηγετική ομάδα του Ομίλου είχε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής της Τράπεζας στη Ρουμανία ενώ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών της Alpha Bank Romania, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι «η Ρουμανία αποτελεί μια αγορά γεμάτη προοπτικές, με την Alpha Bank να είναι σε πλεονεκτική θέση να επεκτείνει τον ρόλο της στον εγχώριο τραπεζικό τομέα. Δέσμευση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι η Alpha Bank Romania θα έχει μία θέση στην εγχώρια αγορά, αντάξια της φιλοδοξίας μας να είμαστε ηγέτες στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε».

«Θα είναι μία ομαδική προσπάθεια. Αυτό θα είναι ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις. Μακροοικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν διαμορφώσει ένα πολύ ρευστό και ασταθές περιβάλλον, το οποίο απαιτεί προσεκτική διαχείριση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να καθοδηγήσουμε με ασφάλεια το "πλοίο" μέσα από την καταιγίδα», τόνισε ο CEO του Ομίλου, ευχαριστώντας τα Στελέχη της Alpha Bank στη Ρουμανία για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές τους.

Συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας

Η ηγετική ομάδα του Ομίλου Alpha Bank, συνοδευόμενη από τον κ. Oprescu, είχε, επίσης, κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία και τις εποπτικές αρχές, καθώς συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών της Ρουμανίας, κ. Adrian Caciu, και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας, κ. Mugur Isarescu, ανταλλάσσοντας απόψεις αναφορικά με την πορεία της 13ης σε μέγεθος οικονομίας της Ε.Ε. – σύμφωνα με στοιχεία της World Bank – και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με πελάτες της Τράπεζας στη ρουμανική αγορά, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Wholesale Banking, Γιάννη Εμίρη. Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Alpha Bank, Ισίδωρος Πάσσας και ο Executive Retail Vice President της Alpha Bank Romania S.A., Cristi Dragos, επισκέφθηκαν Καταστήματα του Δικτύου της Τράπεζας στο Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκαν τόσο με το Προσωπικό, όσο και με Πελάτες, ενώ ο κ. Ψάλτης επισκέφθηκε το Κατάστημα Dorobanti – τη «ναυαρχίδα» του Δικτύου της Alpha Bank στη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Alpha Bank, μέσω της θυγατρικής του, Alpha Bank Romania S.A., είναι η πρώτη διεθνής τράπεζα που δραστηριοποιήθηκε στη ρουμανική αγορά και εδώ και 28 χρόνια παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων σε ιδιώτες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους εταιρικούς Πελάτες. Αποτελεί ένα από τα δέκα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρουμανία, διαθέτοντας σήμερα πάνω από 130 σημεία εξυπηρέτησης Πελατών στη χώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr