NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο EMA ξεκινά αξιολόγηση για το νέο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Ο EMA ξεκινά αξιολόγηση για το νέο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
09_08_2022 | 17:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

​Την αξιολόγηση του νέου, προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19, εμβολίου των Pfizer και BioNTech ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)​

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θα εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να εγκριθεί η επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, στα οποία οφείλονται αυτή τη στιγμή οι περισσότερες περιπτώσεις κρουσμάτων.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν την χρησιμοποίηση δισθενών εμβολίων κατά την φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη τώρα συνδέονται με την παραλλαγή BA.5 .

Ο EMA αναμένει ότι τα νέα εμβόλια θα εγκριθούν τον Σεπτέμβριο, αλλά έχει αναφέρει ότι είναι ανοικτός στην χρήση των εμβολίων που προορίζονται για την παλαιότερη παραλλαγή BA.1 κατά την φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, με το δεδομένο ότι τα εμβόλια κατά των νεότερων παραλλαγών BA.4 και BA.5 βρίσκονται πίσω στην κλινική τους ανάπτυξη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr