NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​ΗΠΑ: Νόμο για την επανεκκίνηση της παραγωγής ημιαγωγών στη χώρα υπέγραψε ο Μπάιντεν

​ΗΠΑ: Νόμο για την επανεκκίνηση της παραγωγής ημιαγωγών στη χώρα υπέγραψε ο Μπάιντεν
10_08_2022 | 13:56 10_08_2022 | 15:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Νόμο, με τον οποίο αποδεσμεύονται 52 δισ. δολ. σε επιδοτήσεις για την αναζωογόνηση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Joe Biden, ο οποίος δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος «ενισχύει τις προσπάθειές μας για την κατασκευή ημιαγωγών εδώ, στην Αμερική»​

Το κείμενο, που εγκρίθηκε στα τέλη Ιουλίου από το Κογκρέσο, προβλέπει επίσης δεκάδες δισ. δολ. για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η δέσμευση αυτή για την υποστήριξη της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας προσελκύει ήδη ιδιωτικά κεφάλαια, με σχεδόν 50 δισ. δολ. να επενδύονται στους ημιαγωγούς, με τη Micron να ανακοινώνει χθες ένα έργο ύψους 40 δισ. δολ. στις ΗΠΑ.

Η ζήτηση για τους ημιαγωγούς αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκαλώντας παγκόσμιες ελλείψεις που επιδεινώθηκαν περαιτέρω από το κλείσιμο των κινεζικών εργοστασίων εξαιτίας της εξάπλωσης της Covid-19.

Οι ΗΠΑ, των οποίων το μερίδιο στην παγκόσμια παραγωγή υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια προς όφελος της Ασίας, υπέφεραν από τις ελλείψεις αυτές. Αυτό επιβράδυνε κυρίως την παραγωγή νέων αυτοκινήτων πέρυσι, με αποτέλεσμα να αυξηθούν πολύ οι τιμές τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr