NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Lenovo: Βελτιωμένα έσοδα και κερδοφορία για ένατο κατά σειρά τρίμηνο

Lenovo: Βελτιωμένα έσοδα και κερδοφορία για ένατο κατά σειρά τρίμηνο

Ο Όμιλος Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε σήμερα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για τον Όμιλο, βελτιώνοντας τόσο τα έσοδα όσο και την κερδοφορία για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση σε 516 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και 35% σε ετήσια βάση σε 556 εκατομμύρια δολάρια σε βάση non-HKFRS . Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 5% από έτος σε έτος σε σταθερό νόμισμα.

Τα έσοδα από επιχειρήσεις εκτός PC αγγίξαν το 37%, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική του μετασχηματισμού με γνώμονα τις υπηρεσίες του Ομίλου και οι συνεχείς επενδύσεις στη διαφοροποίηση, απέδωσαν καρπούς και οδηγούν σε μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Αυτές οι νέες ευκαιρίες ανάπτυξης προκύπτουν από τα χαρτοφυλάκια solutions and services, λύσεων υποδομής και smartphones του Ομίλου, που αύξησαν τα έσοδα τους διψήφια από έτος σε έτος – συμβάλλοντας τόσο στην γενικότερη ανάπτυξη του Ομίλου, όσο και στην ευρύτερη δέσμευσή του για διπλασιασμό της κερδοφορίας. Προσηλωμένος στον στόχο διπλασιασμού των επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) ο Όμιλος αύξησε τις δαπάνες Ε&Α κατά 10% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα αύξησε το προσωπικό που εργάζεται σε Ε&Α κατά 29% από έτος σε έτος.

Η Lenovo συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον επιταχυνόμενο ψηφιακό/έξυπνο μετασχηματισμό και την υβριδική εργασία, ενώ αντιμετωπίζει με επιτυχία μια σειρά προκλήσεων που επηρεάζουν το σύνολο της βιομηχανίας. Συνολικά, οι προβλέψεις για τον Όμιλο παραμένουν αισιόδοξες για τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου και τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι επενδύσεις του σε νέους κινητήρες ανάπτυξης. Ενώ είναι βέβαιο ότι αξιοποιώντας τη στρατηγική του, και με γνώμονα τις βασικές αρχές που διέπουν τον Όμιλο όπως η καινοτομία, η επιχειρησιακή αριστεία και το παγκόσμιο/τοπικό μοντέλο λειτουργίας, έχει την ευελιξία και την ανθεκτικότητα να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε οποιεσδήποτε μακροοικονομικές προκλήσεις.

Οικονομικά αποτελέσματα:

lenovo_b3mino22.jpg?mtime=20220810164939#asset:366154

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo - Yuanqing Yang δήλωσε:

«Αναπτύξαμε με επιτυχία τις δραστηριότητές μας και βελτιώσαμε την κερδοφορία για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ το μείγμα εσόδων μας από επιχειρήσεις εκτός PC έφτασε το 37%. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της διορατικότητας της στρατηγικής μας, σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή μας ανθεκτικότητα», δήλωσε ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Αν και οι εξωτερικές προκλήσεις μπορεί να επιμείνουν βραχυπρόθεσμα, η τάση της ψηφιοποίησης συνεχίζει να επιταχύνεται, ενώ το υβριδικό μοντέλο εργασίας είναι εδώ για να μείνει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε, να καινοτομούμε και να παρέχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώσεις κερδοφορίας».

Solutions and Services Group (SSG): Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλά περιθώρια κέρδους – που οδήγησαν σε υψηλότερη συνολική κερδοφορία για τον Όμιλο

Η Ευκαιρία:

Η αγορά υπηρεσιών πληροφορικής, μια αγορά αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη, ενώ η συνεχόμενη ανάπτυξη της υβριδικής εργασίας οδηγεί σε υψηλότερη ζήτηση για κορυφαίες υπηρεσίες. Ομοίως, η επέκταση των ψηφιακών λύσεων στο χώρο εργασίας έχει αυξήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες As-a-Service για συσκευές, υποδομές και διαχείριση χώρου εργασίας. Ενώ την ίδια στιγμή η αγορά για κάθετες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων πόλεων, των έξυπνων κατασκευαστικών λύσεων, της έξυπνης εκπαίδευσης και του έξυπνου λιανικού εμπορίου, αναμένεται να αυξηθεί με διψήφιο ποσοστό CAGR έως το 2025.

Απόδοση Q1 FY22/23:

  • Το τελευταίο τρίμηνο, η επιχειρησιακή μονάδα του SSG σημείωσε υψηλή κερδοφορία και υψηλή ανάπτυξη, με τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 23% σε ετήσια βάση. Το λειτουργικό περιθώριο παρέμεινε υψηλό, φτάνοντας σχεδόν στο 23%.
  • Υπήρξε ισχυρή διψήφια αύξηση εσόδων σε όλους τους τομείς, με τα έσοδα από non-hardware διαχειριζόμενες υπηρεσίες και υπηρεσίες project and solutions, να αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ήμισυ των εργασιών της SSG.

Βιώσιμη ανάπτυξη:

  • Η επιχειρησιακή μονάδα SSG συνεχίζει να επενδύει σε εργαλεία λογισμικού, πλατφόρμες και επαναλαμβανόμενες κάθετες λύσεις με το IP της Lenovo, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου TruScale as-a-Service στην ευρύτερη αγορά ψηφιακών λύσεων στο χώρο εργασίας.
  • Η SSG λάνσαρε υβριδικές/πολλαπλές λύσεις cloud και συνεχίζει να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό της με προσφορές βιωσιμότητας.
  • Η στρατηγική συνεργασία με την PCCW Solutions, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022 , θα επεκτείνει περαιτέρω το αποτύπωμα και τις ευκαιρίες της SSG να χτίσει το επιχειρηματικό δίκτυο τεχνολογικών λύσεών της σε ολόκληρη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Infrastructure Solutions Group (ISG): Τα έσοδα ρεκόρ FY21/22 και η κερδοφόρα ανάπτυξη συνεχίζονται και το νέο οικονομικό έτος

Η Ευκαιρία:

Η επιχειρηματική μονάδα του ISG συνέχισε να επωφελείται από την ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς υποδομής ICT. Μόνο η αγορά των servers αναμένεται να αυξηθεί με διψήφιο ποσοστό CAGR έως το 2025. Η αγορά Edge Infrastructure θα ξεπεράσει τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2025 και η αγορά Storage θα φτάσει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου.

Απόδοση Q1 FY22/23:

  • Τα έσοδα της επιχειρησιακής μονάδας ISG ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για πρώτη φορά, αυξημένα κατά 14% σε ετήσια βάση, ενώ είναι πλέον κερδοφόρα για τρία συνεχόμενα τρίμηνα.
  • Τα έσοδα από το τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Cloud, καθώς και τα τμήματα storage και server έφτασαν σε ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ όλα τους ξεπέρασαν σημαντικά την αγορά.
  • Τα έσοδα από το Edge Computing σχεδόν διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος, ενώ στο High Performance Computing, η επιχειρησιακή μονάδα του ISG διατήρησε την #1 θέση της στη λίστα Top500, προσθέτοντας περισσότερα συστήματα Lenovo που χρησιμοποιούν τη μοναδική τεχνολογία υγρής ψύξης Neptune.

Βιώσιμη ανάπτυξη:

  • Η επιχειρησιακή μονάδα του ISG συνεχίζει να επενδύει τόσο σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλλά και στην καινοτομία, ιδιαίτερα όσον αφορά στο Edge, στο Cloud και στα Services.
  • To ISG θα συνεχίσει να εξισορροπεί την κλίμακα παραγωγής με την κερδοφορία, καθώς ο στόχος είναι να γίνει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους υποδομών end-to-end.

Intelligent Devices Group (IDG): ηγέτης της αγοράς που οδηγεί στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση

Η Ευκαιρία:

Ενώ η αγορά υπολογιστών αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, οι υπολογιστές εξακολουθούν να είναι αναγκαίοι και βασικό εργαλείο παραγωγικότητας. Η συνολική αγορά υπολογιστών αναμένεται να παραμείνει μακροπρόθεσμα σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά στα όποια βρισκόταν προ-πανδημίας. Παράλληλα με τους υπολογιστές, η αγορά scenario-based λύσεων αναπτύσσεται επίσης με γοργούς ρυθμούς, ενώ η αγορά smart collaboration αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, έως το 2025.

Απόδοση Q1 FY22/23:

  • Η επιχειρησιακή μονάδα του IDG διατήρησε την κορυφαία κερδοφορία του κλάδου, με λειτουργικά κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, ξεπερνώντας την αγορά για ακόμα μία φορά, ενώ παράλληλα όχι μόνο διατήρησε, αλλά και ενίσχυσε την θέση της ως η #1 εταιρεία υπολογιστών στον κόσμο. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην ισχυρή ανάπτυξη σε premium προϊόντα, όπως τα προϊόντα gaming και τα workstations.
  • Τα έσοδα από smartphone αυξήθηκαν περισσότερο από 20% σε ετήσια βάση, με την ανάπτυξη να προέρχεται όχι μόνο από τις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής, αλλά και από τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού.
  • Η επέκταση πέρα από τα PC συνεχίζεται, με το 22% των εσόδων της IDG να προέρχεται από έξυπνες συσκευές εκτός PC, ενσωματωμένους υπολογιστές/IoT και scenario based λύσεις, όπως το smart home και το smart collaboration.

Βιώσιμη ανάπτυξη:

  • Η Lenovo συνεχίζει να εστιάζει στην καινοτομία στο σύνολο του χαρτοφυλάκιου των προϊόντων της – από smart devices έως smart collaboration και smart spaces.
  • Στα smart devices η εστίαση επικεντρώνεται σε καινοτόμα form factors, εξαιρετική απόδοση, προσαρμοστική νοημοσύνη και ασφάλεια. Στους ψηφιακούς χώρους εργασίας, η εστίαση είναι στην απρόσκοπτη σύνδεση και ενοποίηση, επιτρέποντας τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό φυσικής και εικονικής συνεργασίας.

Επενδύσεις για το μέλλον

Εταιρικές επενδύσεις – Η Lenovo ολοκλήρωσε πρόσφατα μια εναρκτήρια προσφορά green notes, αξίας $1,25 δισεκατομμυρίων ΗΠΑ, ως μέρος ευρύτερης προσφοράς ομολόγων dual-trance Rule 144A/Regulation S. Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη σε τεχνολογικό ομόλογο ESG παγκοσμίως μέχρι στιγμής το 2022 και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της Lenovo για ESG, ενώ υποστηρίζει το όραμά της να φτάσει στο Net-Zero έως 2050.

Πρόκειται για βασική εξέλιξη, καθώς η Εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά τους στόχους της για βιωσιμότητα, χρηματοδοτώντας έργα και πρωτοβουλίες που οικοδομούν ένα πιο έξυπνο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Green Finance Framework του Ομίλου.

Παγκόσμια Εφοδιαστική Αλυσίδα – Τον Ιούνιο του 2022, η Lenovo ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής της στην Ευρώπη. Με έδρα το Ullo της Ουγγαρίας, το εργοστάσιο εστιάζει κυρίως στην κατασκευή υποδομών server, storage και PC Workstations υψηλής τεχνολογίας, για πελάτες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ επεκτείνει περαιτέρω το παγκόσμιο αποτύπωμα παραγωγής της Lenovo.

Στην ετήσια λίστα Gartner Global Supply Chain Top 25 η Lenovo κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην ιστορία της, ανεβαίνοντας επτά θέσεις στην κατάταξη, όπου πλέον βρίσκεται στην 9η θέση. Το Gartner Supply Chain Top 25 προβάλλει εταιρείες που επιδεικνύουν αριστεία στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας εν μέσω διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr