NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​«Τέλος οι πτήσεις των 10 ευρώ», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ryanair

​«Τέλος οι πτήσεις των 10 ευρώ», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ryanair

Η Ryanair δεν θα προσφέρει πλέον πτήσεις σε χαμηλές τιμές εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Ryanair.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής, Michael O'Leary, σε δηλώσει του στο BBC είπε ότι η εποχή του εισιτηρίου των 10 ευρώ έχει τελειώσει. Ο μέσος ναύλος της αεροπορικής εταιρείας θα αυξηθεί από περίπου 40 ευρώ (33,75 £) πέρυσι σε περίπου 50 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αλλά προσθέτει ότι πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά, παρά το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων που ανεβάζει τους αεροπορικούς ναύλους, αυξάνει επίσης τους λογαριασμούς της ενέργειας των νοικοκυριών, καταναλώνοντας τα διαθέσιμα εισοδήματα των ανθρώπων. Ωστόσο, ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας είπε, παρά το γεγονός αυτό, αναμένει από τους πελάτες να αναζητήσουν επιλογές χαμηλότερου κόστους αντί να περιορίσουν τις πτήσεις.

Καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν φθηνότερα τις τελευταίες δεκαετίες, ο αριθμός των πτήσεων έχει αυξηθεί, με περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν διακοπές μικρής διάρκειας στο εξωτερικό, εκτός από τις ετήσιες διακοπές. Αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair, η Easyjet, η Vueling και η Wizz Air ανταγωνίζονται για να προσφέρουν χαμηλού κόστους υπηρεσίες χωρίς περιθώρια, είπε.

Είπε, επίσης, ότι η Ryanair επενδύει σε αεροσκάφη με μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου, αλλά ότι μεγαλύτερες μειώσεις στη χρήση ορυκτών καυσίμων θα προέλθουν από τη μετάβαση από τη βενζίνη και το ντίζελ σε ηλεκτρικά οδικά οχήματα.

Τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, οι εμπορικές πτήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,4% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πιέσεις να μειώσει τον αντίκτυπό του στο κλίμα, συμπεριλαμβανομένων εκστρατειών για να πείσουν τους ανθρώπους να στραφούν στα σιδηροδρομικά και οδικά ταξίδια.

Ωστόσο, ο κ. O'Leary υποστήριξε ότι οι οδικές μεταφορές και η ναυτιλία συνεισφέρουν περισσότερο στο CO2 συνολικά και είπε ότι η εστίαση στη μείωση των εκπομπών από τα αεροπορικά ταξίδια ήταν «άστοχη».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr