NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πώς το μεγάλο τουριστικό ρεύμα για την Ελλάδα στέρησε τη δυνατότητα για ταξίδια στο εξωτερικό

Πώς το μεγάλο τουριστικό ρεύμα για την Ελλάδα στέρησε τη δυνατότητα για ταξίδια στο εξωτερικό

​Θύμα «καραμπόλας» έπεσαν οι Έλληνες που ήθελαν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στο εξωτερικό καθώς δεν υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια για να καλύψουν τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Κελαϊδίτη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων, αιτία γι’ αυτό το οξύμωρο φαινόμενο είναι ότι «τα τουριστικά πακέτα είναι αρκετά περιορισμένα λόγω της επιστροφής τον Αύγουστο των επισκεπτών μας από το εξωτερικό».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κελαϊδίτης είπε ότι το lockdown των δύο τελευταίων ετών είχε δημιουργήσει σε πολλούς Έλληνες την επιθυμία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. «Μέχρι τις 10 Αυγούστου υπήρχαν πολλά πακέτα για αναχωρήσεις, αλλά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου είναι εδώ και πολύ καιρό κλεισμένα για το εξωτερικό».

Αναφερόμενος στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για το εξωτερικό, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο φθηνά από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο κ. Κελαϊδίτης είπε ότι όντως αυτό συμβαίνει εξαιτίας της προσφοράς και της ζήτησης: «Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης κυρίως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς το καλοκαίρι, γι’ αυτό και οι τιμές τους είναι χαμηλότερες από ότι είναι το Δεκέμβριο και μετά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων οι χαμηλές τιμές για τα ταξιδιωτικά πακέτα στο εξωτερικό οφείλονται και στην έγκαιρη κράτηση που έχουν κάνει οι τουριστικοί πράκτορες.

Όπως είπε τα πακέτα διακοπών για ένα τετραήμερο σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είναι οικονομικά και ξεκινούν από 420 € έως τα 750 €. «Για τα Χριστούγεννα θα είναι πιο αυξημένα αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τις τιμές», επισήμανε ο κ. Κελαϊδίτης.

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr