NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ήπιες μορφές ενέργειας και βιολογικός καθαρισμός στην 6η Νισύρικη Αμφικτυονία

Ήπιες μορφές ενέργειας και βιολογικός καθαρισμός στην 6η Νισύρικη Αμφικτυονία

Απόδημοι και ντόπιοι Νισύριοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 12-08-2022, στο προαύλιο του Δημοτικού Ξενώνα της Νισύρου, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Νισύρικη Αμφικτυονία που συγκάλεσε ο ομογενής δήμαρχος Νισυρίων Δρ. Χριστοφής Κορωναίος.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη μαζική συγκέντρωση μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας και έδωσε την ευκαιρία σε ομογενείς από Αμερική και άλλες χώρες να ακούσουν ζωντανά τον απολογισμό των πεπραγμένων του δήμου και να ενημερωθούν σχετικά με τα προγράμματα σε εξέλιξη που αφορούν την αξιοποίηση των ιδιαίτερων πόρων της Νισύρου για την ανάπτυξη του νησιού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του δημάρχου, οι παρουσιάσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον ενεργειακό σχεδιασμό για την εξέλιξη της Νισύρου σε Πλήρως Πράσινο Νησί και τα προγράμματα για την ανάπτυξη ήπιων μορφών ενέργειας.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η εισήγηση που έκανε ο ομογενής Γιάννης Τριανταφύλλου, καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο City University of New York και αφορούσε τον Βιολογικό καθαρισμό της Νισύρου.

Πηγή : ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr