NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ρωσία αποκαλύπτει σχέδια για διαστημικό σταθμό, μετά την αποχώρηση από τον ISS

Η Ρωσία αποκαλύπτει σχέδια για διαστημικό σταθμό, μετά την αποχώρηση από τον ISS

​Η Roscosmos, η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ανακοίνωσε σχέδια για έναν νέο διαστημικό σταθμό, μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η Energia Rocket and Space Corporation αποκάλυψε ένα μοντέλο ρωσικού τροχιακού σταθμού στο φόρουμ Army-2022.

Αυτό έρχεται αφότου ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο γενικός διευθυντής της Roscosmos, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η Ρωσία θα αποσυρθεί από τον ISS μετά το 2024 και πως σχεδιάζει να κατασκευάσει τον δικό της σταθμό.

«Η απόφαση να εγκαταλείψουμε τον ISS μετά το 2024 έχει ληφθεί», είπε ο Μπορίσοφ σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Μπορίσοφ είχε αντικαταστήσει τον Ντμίτρι Ρογκόζιν στη θέση του γενικού διευθυντή της Roscosmos μόλις λίγες μέρες πριν.

Ωστόσο, το εάν η Ρωσία θα αποσυρθεί πράγματι γίνεται όλο και πιο ασαφές. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ενημέρωσης της NASA στις 4 Αυγούστου, ο Σεργκέι Κρικάλεφ, εκτελεστικός διευθυντής των προγραμμάτων πτήσεων της Roscosmos, είπε ότι μέχρι το τέλος του 2024 δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr