NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Chipsets: Η Samsung επενδύει 15 δισ. δολάρια σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης

Chipsets: Η Samsung επενδύει 15 δισ. δολάρια σε νέα μονάδα έρευνας και ανάπτυξης

​Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 20 τρισεκατομμύρια γουόν -περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια- έως το 2028, για την ανάπτυξη μιας νέας προηγμένης ερευνητικής μονάδας γύρω από τα chipset στη Νότια Κορέα.

Στην τελετή θεμελίωσης την Παρασκευή παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Jay Y Lee, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση από τότε που έλαβε προεδρική χάρη την περασμένη εβδομάδα, σε σχέση με την καταδίκη του για δωροδοκία.

«Αναλαμβάνουμε μια νέα πρόκληση από την ίδια την τοποθεσία όπου ξεκινήσαμε πριν από 40 χρόνια για να κατασκευάσουμε το πρώτο μας εργοστάσιο ημιαγωγών», είπε ο Lee, ο de facto ηγέτης της Samsung, σε στελέχη και εργαζόμενους στην τελετή.

Η εγκατάσταση θα καλύπτει 109.000 τετραγωνικά μέτρα στην πανεπιστημιούπολη Giheung της Samsung, που βρίσκεται ακριβώς νότια της Σεούλ και σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής ημιαγωγών της εταιρείας, ή fabs, στη Νότια Κορέα.

Μαζί με τα άλλα campus στο Hwaseong και το Pyeongtaek, κατασκευάζει τα νεότερα chips της εταιρείας.

Η εταιρεία σημείωσε ότι η πανεπιστημιούπολη της Giheung ήταν το μέρος όπου το 1992 ανέπτυξε την πρώτη στον κόσμο 64 Mb DRAM, ένα κατόρθωμα που την ώθησε να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο το επόμενο έτος, μια θέση που κατέχει ακόμα και σήμερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr