Δημόσια Διοίκηση

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η ενίσχυση για τους λογαριασμούς τον Σεπτέμβριο

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η ενίσχυση για τους λογαριασμούς τον Σεπτέμβριο

Στα 2 δισ. ευρώ θα ανέλθει η συνολική κρατική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισ. ευρώ.

«Τον μήνα Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουμε τα 2 δισ. ευρώ» είπε, σημειώνοντας ότι πολλά θα κριθούν για το ύψος των παρεμβάσεων από τρία βασικά οικονομικά μεγέθη που θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Το ύψος της ανάπτυξης για το δεύτερο 3μηνο του 2022, την πορεία των φορολογικών εσόδων για τον Αύγουστο, όπως επίσης και τις εισπράξεις από τον τουρισμό το καθοριστικό δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.