NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Καταχωρήθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό»

Καταχωρήθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό»
25_08_2022 | 10:56 25_08_2022 | 11:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Διαγωνισμοί, Κοινωνία

Η Κομισιόν αποφάσισε να καταχωρίσει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «Πρόσκληση για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό και για την πρώτη ευρωπαϊκή γενιά χωρίς καπνό έως το 2030».

Οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες της πρωτοβουλίας καλούν την Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία με σκοπό την προστασία των νέων γενεών από τον εθισμό στον καπνό, τη δράση κατά των σχετικών περιβαλλοντικών κινδύνων και την καταπολέμηση του καπνίσματος. Η Επιτροπή κρίνει νομικά παραδεκτή την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ), καθότι πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις.

Στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή δεν έχει εξετάσει την ουσία των προτάσεων. Μετά τη σημερινή καταχώριση, οι διοργανώτριες και οι διοργανωτές έχουν προθεσμία έξι μηνών για τη συγκέντρωση υπογραφών.

Αν μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών συγκεντρώσει σε διάστημα ενός έτους ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης από τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει θέση. Η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει είτε να δώσει συνέχεια στο αίτημα είτε όχι και θα πρέπει να αιτιολογήσει το σκεπτικό της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr