NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Βγήκε ο «λογαριασμός» του 2022 με τα ανασφάλιστα

Βγήκε ο «λογαριασμός» του 2022 με τα ανασφάλιστα

​Γράφτηκε το νέο σενάριο με τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Υπολογίζονται στις 600.000 και με τα νέα συστήματα τεχνολογίας επιτρέπονται οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τους και την αποστολή προστίμων προς τους κατόχους των αυτοκινήτων. Επιπλέον κάθε πολίτης με την νέα εφαρμογή myCAR θα μπορεί να βλέπει εάν ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο ή όχι.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων υπολογίζονταν ήδη στις 600.000 από την Επιτροπή Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Δεν είναι κάτι καινούργιο, επίσης ο κάθε πολίτης εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια μπορούσε να δει αν το όχημα του είναι ασφαλισμένο μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δημιουργήσει το Κέντρο Πληροφοριών, υπηρεσιακή μονάδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων «hic.gr/hic/Check_ins.aspx».

Στο κυνήγι των μαγισσών

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς μιλώντας στο epixeiro.gr τονίζουν ότι δεν περιμένουν κάποια αλλαγή πλεύσης στο κυνήγι με τα ανασφάλιστα, καθώς δύο φορές το χρόνο, κάθε χρόνο, γίνονται οι ίδιες ανακοινώσεις από κάθε κυβέρνηση. Τονίζουν επίσης ότι τα συστήματα των ασφαλιστικών εταιρειών είναι πολύ πιο προηγμένα από τα σημερινά συστήματα των υπουργείων και πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης ο εντοπισμός και η επιβολή προστίμων.

Η νέα εφαρμογή του υπουργείου «myCAR» είναι έτοιμη και μέσω της πλατφόρμας οποιοσδήποτε μπορεί να δει αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο ή όχι. Τα υπουργεία υπόσχονται μία ακόμα φορά ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τα ανασφάλιστα, τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία, τα αυτοκίνητα που ασφαλίζονται μόνο κατά την τουριστική περίοδο, μεταξύ άλλων, και με τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Αφού αποσαφηνιστεί το τοπίο και γίνουν οι διασταυρώσεις θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αποστολής προστίμων. Να σημειωθεί ωστόσο ότι περίπου πριν 10 χρόνια η διαδικασία υποβολή προστίμων σε ανασφάλιστους είχε ξεκινήσει ωστόσο διεκόπη για λόγους ψηφοθηρικούς.

Τα έσοδα πάντως που χάνει το κράτος από φόρους και οι ασφαλιστικές από ασφάλιστρα αυτοκινήτου υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ το εξάμηνο αν υπολογιστεί ότι ένα μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου έχει 120 περίπου ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr