NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Γιατί μια βόλτα στο Αττικό Άλσος αυτές τις μέρες είναι μια καλή ιδέα

Γιατί μια βόλτα στο Αττικό Άλσος αυτές τις μέρες είναι μια καλή ιδέα

Το Αττικό Άλσος άλλοι το μπερδεύουν με το Άλσος Βεΐκου άλλοι το αποκαλούν Τουρκοβούνια, άλλοι το γνωρίζουν απλά ως “Πανόραμα” και άλλοι απλά αγνοούν την ύπαρξη του. Στην πραγματικότητα βρίσκεται στα σύνορα κυρίως του Γαλατσίου και του Ψυχικού και τον Περιφερειακό Πολυγώνου-Γαλατσίου.

Για αυτό και οι περισσότεροι που το έχουν επισκεφθεί πολλάκις, είτε μένουν στην περιοχή, όπου μπορεί κανείς να βρει τα περισσότερα ναξιώτικα προϊόντα μαζεμένα, συγκριτικά με όλη την υπόλοιπη Αθήνα, είτε μένουν ή έχουν πάει σχολείο στην περιοχή, που πολλοί αγνοούν ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για απογευματινό περπάτημα, αν, δηλαδή, εξαιρέσει κανείς τα γρήγορα αυτοκίνητα που περνάνε φορτσάτα μια στο τόσο. Και μιας και ήδη έχετε μαντέψει ποια είναι ποια πάμε παρακάτω.

Το Αττικό Άλσος λοιπόν διαθέτει αρχικά το πιο βασικό για έναν λόφο, απερίγραπτα όμορφη θέα της Αθήνας. Δεν έχει νόημα να σας γράψουμε από εδώ τα ιδανικότερα σημεία για να δείτε τη θέα γιατί έτσι θα χαθεί όλη η χαρά της ανακάλυψης. Κρατήστε απλά το hint "Προφήτης Ηλίας" και αναζητήστε τα τριγύρω...

Αλλά και μπόλικο πράσινο, δύο εστιατόρια, το Zafiro Cafe (πρώην Zeppelin) και τις Υάδες, τον θερινό κινηματογράφο Ciné Attikon με τα λαχταριστά hot dog, πολλά γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ, δύο παιδότοπους, καθώς και το ανοιχτό θέατρο “Κατίνα Παξινού”, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα εκ βάθρων από την Περιφέρεια Αττικής.

Το ανοιχτό θέατρο “Κατίνα Παξινού”

Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ο χώρος του θεάτρου θα γεμίσει από τους ήχους γνωστών καλλιτεχνών σε ένα πολυθεματικό πρόγραμμα μουσικών παραστάσεων.

theatro-attikou-alsous.jpg?mtime=20220901133540#asset:368863


Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη Σοφία Μάνου και το Σταύρο Χαλιαμπάλια. Μία συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Περρή, συναυλία με την συνθέτρια-σολίστ ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, μια βραδιά με τον Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Mayers, μουσικοθεατρικό δρώμενο με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, αφιέρωμα στην οπερέτα με τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο με τη σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου, συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, τον Παντελή Θαλασσινό και το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, την Λένα Αλκαίου και την Σοφία Βόσσου, τον Γιάννη Βαρδή και τον Γιώργο Λιανό, την Μαρίνα Σάττι, τον Άκη Δείξιμο, την Τίνα Τράκου, τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά και άλλους πολλούς καλλιτέχνες.

theatro-katina-paxinou.jpg?mtime=20220901132245#asset:368851


Όλες οι μουσικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 μ.μ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των παραστάσεων και κρατήστε τις θέσεις σας μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr