NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ξεκινά το νέο Future4VET για την απασχόληση σε «πράσινη» ενέργεια και ψηφιοποίηση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ξεκινά το νέο Future4VET για την απασχόληση σε «πράσινη» ενέργεια και ψηφιοποίηση

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εναρκτήρια εκδήλωση του νέου έργου “Future4VET” για την επαγγελματική εκπαίδευση των νέων σε τομείς, που αφορούν στην «πράσινη» ενέργεια και την ψηφιοποίηση της αγοράς. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Eleon – Loft», στην Αθήνα.

Το έργο “Future4VET” αποσκοπεί στην ελληνογερμανική συνεργασία για την Ίδρυση και Εποπτεία Ελληνικών Περιφερειακών Συμβουλίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και την πιλοτική ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα προαναφερόμενα πεδία, μέσω Ελληνικών Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Πειραματικών και Θεματικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Στόχοι του “Future4VET” είναι:

  • Η μεταφορά γνώσης στα περιφερειακά συμβούλια για την οικοδόμηση δεξιοτήτων σε επαγγελματικούς τομείς, που καλύπτουν νέες ανάγκες της αγοράς
  • Η ανάπτυξη νέων – καινοτόμων προφίλ επαγγελμάτων
  • Η διαμόρφωση σύγχρονων μοντέλων εκπαίδευσης, που θα υποστηρίξουν τις μεγα-τάσεις του πράσινου προσανατολισμού (greening) και της ψηφιοποίησης.

Το συγκεκριμένο έργο έχει διάρκεια 3 έτη και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας (BMBF). Υποστηρίζεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας FIAP e.V. (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), το οποίο είναι επικεφαλής της σύμπραξης και τον Φορέα “Arbeit und Leben Hamburg”, που θα συνεισφέρει επίσης με την τεχνογνωσία του.

Σημειώνεται ότι ο τομέας της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας» αντιμετωπίζει ελλείψεις σε εξειδικευμένο και σωστά καταρτισμένο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στην κάλυψη των αναγκαίων θέσεων εργασίας και εμπόδια ανάπτυξης σε έναν κλάδο με μεγάλες προοπτικές για την εγχώρια αγορά.

Κάθε ενδιαφερόμενος, που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση, η οποία δεν έχει κόστος συμμετοχής, θα πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική δήλωση μέχρι τις 05.09.2022, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/future4vet, ή να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στα τηλέφωνα 210 64 19 028 και 210 64 19 040 ή μέσω E-Mail: k.panagiotou@ahk.com.gr ή m.kaframani@ahk.com.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr