NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Στους Γερμανούς tour operators στοιχηματίζει η Ελλάδα

​Στους Γερμανούς tour operators στοιχηματίζει η Ελλάδα

Στην Γερμανία μεταβαίνει σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, έχοντας προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους της Lufthansa, της DER Turistik, του DRV (Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Γερμανίας), της ATTIKA Reisen, της Condor και TUI. Πρόκειται για μία ενέργεια που στόχο έχει να αυξήσει τις τουριστικές ροές από την Ευρώπη και ιδιαίτερα από την Γερμανία προς την Ελλάδα.

Κινήσεις και συμφωνίες και ανακοινώσεις Αυγούστου, Attica Reisen, Attica Premium

Γεγονός είναι ότι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως η DERtour και η TUI έχουν ήδη κλείσει μεγάλες συμφωνίες με χώρες της Ιβηρικής, της Αφρικής και της Ασιατικής Ηπείρου. Ωστόσο, θετικό για την Ελλάδα η συνεργασία της Attika Reisen με την ελληνική QLS Travel. Η Attika Reisen, όπως έχει γράψει το epixeiro.gr αρχές Αυγούστου σχεδιάζει να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ταξιδιών και άλλων συναφών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την Κύπρο έχοντας ιδρύσει το νέο υποκατάστημα επ’ ονόματι Attika Premium.

Οι ενέργειες που έγιναν μεταξύ των χωρών αυτών ανακοινώθηκαν στα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους τουριστικούς πράκτορες αρχές Αυγούστου. Ήδη οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες διαφημίζουν, μέσω των συνεργασιών που έχουν με τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της Γερμανίας, τους αναφερόμενους προορισμούς, αλλά και προορισμούς εντός Γερμανίας, εξαιρουμένης της Ελλάδας. Η επιλογή των προορισμών αυτών, όπως αναφέρεται έγινε λόγω των σύγχρονων υποδομών, των νέων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και της υποχώρησης των τιμών στα ξενοδοχεία.

Επαναφορά της Ταϋλάνδης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Μεταξύ των προορισμών στα σχέδια της Attica Reisen μπαίνει η Ταϋλάνδη, η οποία επανέρχεται και πάλι στο χάρτη παγκόσμιου τουρισμού, ευνοούμενη από το μοντέλο επικοινωνίας που εφαρμόζει και τις οργανωμένες υπηρεσίες που θέτει σε προσφορά.

Αν ,και για την Ελλάδα η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά, με το άνοιγμα των νέων προορισμών απαιτείται έργο που θα πείσει ώστε οι τουριστικοί πράκτορες να αυξήσουν τα ποσοστά εξερχομένου τουρισμού προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 316,4% και διαμορφώθηκε σε 1.422,5 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 315,4% στους 530,4 χιλ. ταξιδιώτες.

Lufthansa – Condor

Σοβαρές αντιπαραθέσεις φέρεται να υφίστανται μεταξύ των αερομεταφορέων Lufthansa – Condor, η δεύτερη εκ των οποίων έχει κατακλύσει με την αύξηση της συχνότητας των πτήσεων της το καλοκαίρι τα αεροδρόμιο Βόννης – Κολωνίας και το αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ. Η με γερμανική σημαία Lufthansa ακούγεται ότι θέλει να βάλει τέλος στην συνεργασία της με την Condor καθώς βλέπει ότι οι πελάτες της, μετακινήθηκαν προς την Condo, ωστόσο κάτι επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Η συνεργασία ωστόσο ανακοινώνεται ότι θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

H Lufthansa μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις πτήσεις, καθώς έχει αναγκαστεί να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 λόγω σοβαρών προβλημάτων, μεταξύ άλλων με τις επίγειες υπηρεσίες (handling).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr