NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Genesis Ventures: Day One, για startups που θέλουν να λάβουν την πρώτη θεσμική επένδυση

Genesis Ventures: Day One, για startups που θέλουν να λάβουν την πρώτη θεσμική επένδυση

Το Genesis Ventures παρουσίασε το Day One, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 10 εβδομάδων για νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να λάβουν την πρώτη τους θεσμική επένδυση, έως και €250 χιλιάδες και να κάνουν scale σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Day One είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης 10 εβδομάδων, το οποίο υλοποιείται από το Genesis Ventures, για νεοφυείς επιχειρήσεις πολύ αρχικού σταδίου που θέλουν να λάβουν την πρώτη τους θεσμική επένδυση και να απευθυνθούν στην παγκόσμια αγορά.

Το πρόγραμμα προσφέρει επενδύσεις έως και 250.000 €. Η πρώτη επένδυση είναι 75.000 € για το 6% των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας (με αποτίμηση 1.250.000 € post-money). Eκτός από την επένδυση, οι συμμετέχουσες ομάδες θα δημιουργήσουν μια πιο ισχυρή εταιρεία πιο γρήγορα λαμβάνοντας βοήθεια για τη δημιουργία/συμπλήρωση της ιδρυτικής τους ομάδας. καθοδήγηση και ώρες γραφείου από πρώην ιδρυτές, ειδικούς και έμπειρους επενδυτές, masterclasses και άλλο περιεχόμενο καθώς και feedback από τα μέλη των υπόλοιπων ομάδων.

Επιπλέον, θα βοηθήσει κάθε ομάδα να μπει στο μονοπάτι της VC χρηματοδότησης βοηθώντας τη να σηκώσει χρήματα μετά τη Genesis, συνδέοντάς την με VC επόμενου σταδίου και κάνοντας intros σε πιθανούς νέους εργαζόμενους, πιθανούς πελάτες κ.λπ.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για τον 1ο Κύκλο και θα διαρκέσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή) στις 23:59 ώρα Ελλάδος. Μάθετε περισσότερα στην σελίδα του προγράμματος στο dayone.super.site.

Το Genesis Ventures είναι ένα νέο επενδυτικό κεφάλαιο που συν-επενδύει με επενδυτικούς αγγέλους (angel co-investment fund) και παρέχει κεφάλαιο και πρακτική υποστήριξη σε ιδρυτές startup εταιρειών αρχικού σταδίου στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Οι ιδρυτές του, Δημήτρης Μαρούλης και Στέργιος Αναστασιάδης, είναι έμπειροι επιχειρηματίες και επενδυτές με μεγάλη διεθνή εμπειρία και δίκτυα. O Δημήτρης έχει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας σε operations, εταιρικές πωλήσεις και επιχειρηματική στρατηγική, για να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε επενδυτή. Εχει δουλέψει σε startups όπως η VHE, επενδυτικἀ funds όπως η Antler, καθώς και σε Fortune 500 εταιρείες όπως ή McKinsey, η UiPath και η Oracle. O Στέργιος είναι διακεκριμένος τεχνολόγος και επενδυτής. Έχει συμμετάσχει σε 6 startups ως ιδρυτής, CTO, και board member και έχει πραγματοποιήσει πέντε exits, ενώ έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στις Google και Shopify. Πριν το Genesis, έχει πραγματοποιήσει 5 επενδύσεις ως angel investor και έχει επενδύσει σε άλλα VC funds και ηγηθεί μικρών και μεγάλων ομάδων software development σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές για πάνω από 30 χρόνια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr