NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Martin Dougiamas, ιδρυτή του Moodle

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Martin Dougiamas, ιδρυτή του Moodle

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, διοργανώνει την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, του Martin Dougiamas ιδρυτή και δημιουργού του Moodle.

Ο Martin Dougiamas, γεννημένος στη Δυτική Αυστραλία με ελληνική καταγωγή, είναι ο δημιουργός του Moodle της πλατφόρμας ψηφιακής εκπαίδευσης.

Ο Martin έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια απομακρυσμένη βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας, 1000 χιλιόμετρα από το πιο κοντινό σχολείο, και παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα, ως μαθητής του Δημοτικού, εξ' αποστάσεως με το πρόγραμμα School of the Air. Εμπνεόμενός από την προσωπική του εμπειρία ως μαθητής από απόσταση, σχεδίασε και ανέπτυξε το ανοικτό λογισμικό Moodle, ένα περιβάλλον για τη δημιουργία και διάθεση ψηφιακών μαθημάτων μέσω του διαδικτύου, με τη φιλοδοξία να διατίθεται δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο κώδικας του Moodle είναι ελεύθερα διαθέσιμος για ανάκτηση, τροποποίηση και προσθήκη νέων λειτουργιών, καθιστώντας τον την μεγαλύτερη δράση ανάπτυξης ανοικτού λογισμικού στην Εκπαίδευση διεθνώς.

Ο Martin Dougiamas κατέχει B.Sc. (Computer Science, Honours) και MSc (Science Education, Distinction) από το Curtin University και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ηλεκτρονική Μάθηση που προσφέρεται από το 2006 στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.

Η τελετή της αναγόρευσης θα ολοκληρωθεί με ομιλία του με θέμα: Open Online Education for Everyone.

Σύνδεσμος για εγγραφή συμμετοχής με φυσική παρουσία στην εκδήλωση: eventbrite.com/e/martin-dougiamas-tickets-414506820057

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr