NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Sophie Deloudi: Όταν η μόδα διηγείται αληθινά "Stories"

Sophie Deloudi: Όταν η μόδα διηγείται αληθινά "Stories"

Καθώς οι ιδανικές αναλογίες… σταματούν να βρίσκουν αντίκτυπο στον αναλογικό κόσμο, τα κακώς κείμενα της μόδας, καλώς, μετατρέπονται σε αληθινές ιστορίες. Και οι αληθινές ιστορίες δεν μπορούν παρά να είναι δυνατές.

Τα “μοντέλα” που μέχρι πρόσφατα είχαμε συνηθίσει, δεν λειτουργούν πια. Η βιομηχανία της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο απαγκιστρώνεται από το πρόσφατο παρελθόν της.

Ρυτίδες, καμπύλες, πανάδες, σημάδια από ακμή, λεύκη, τραυματισμούς, εγκαύματα. Μικρές και μεγαλύτερες δόσεις πραγματικότητας εισχωρούν στις σελίδες των περιοδικών και των eshops δίνοντας τους “βάρος”. ‘Η καλύτερα την βαρύτητα των δυσκολιών που κάνουν τους ανθρώπους πιο ζωντανούς και τις ιστορίες τους πιο δυνατές.

Τα “stories” στο eshop της Sophie Deloudi

H τυχαία γνωριμία της Σόφης Δελούδη με τη Γεωργία Καλτσή, μια γυναίκα που ένα ατύχημα την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία της στήλης “Stories”.

«Μια κουβέντα με έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα της ζωής με δύναμη και αισιοδοξία, με παρακίνησε για τη δημιουργία ενός χώρου στο website μου όπου θα δίνεται βήμα σε γυναίκες που αποτελούν παράδειγμα ζωής για όλους».

Ετσι, η σχεδιάστρια Σόφη Δελούδη ρίχνει το βλέμμα σε όλα εκείνα που έχουν ουσία, που παρακινούν και δίνουν κουράγιο, που προσφέρουν ελπίδα. Σε όσα είναι αληθινά άξια θαυμασμού.

Οι γυναίκες αυτές είναι πρωταγωνίστριες. Προκαλούν βαθύ σεβασμό και θαυμασμό. Και αποδεικνύουν πως στη ζωή, η δύναμη του μυαλού και της ψυχής μπορεί να υπερνικήσει τα πιο μεγάλα εμπόδια.

Η γυναίκα που έσπασε τον καθρέφτη για να δει τον καθρέφτη της ψυχής

sophie-deloudi-story-2.jpg?mtime=20220908173755#asset:370454


Η Κιάρα Κοσκινά, είνια το κορίτσι που εκμυστηρεύεται την περιπέτειά της με τη νευρική ανορεξία. Η γλυκιά, ουσιαστική Κιάρα δίνει τρυφερά το χέρι με τα λόγια της σε όποιον βλέπει στον καθρέφτη τον εχθρό του και όχι τον εαυτό του, σε όποιον αδυνατεί να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει τα κομμάτια του, να αγαπήσει την καρδιά του που διψά μόνο για αυτό.

“Δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα που να ξέρω, που να μην ασχολείται με την εμφάνιση και όχι μόνο τη δική της. Πραγματικά, πόσο πολύτιμο χρόνο σπαταλάμε σε αυτό! Πιστεύω ότι αν οι γυναίκες δεν ασχολούμασταν τόσες ώρες με την εμφάνιση, θα είχαμε κατακτήσει τον κόσμο”.

Η πρωτόγνωρη λιακάδα ενός καθαρού μυαλού

sophie-deloudi-stories-5.jpg?mtime=20220908173855#asset:370455


Στη μετα-διαβητικής κρίσης εποχή της, η Μαρία Καλκάκου Κουρούπη είναι μια άλλη γυναίκα, ένας άλλος άνθρωπος, που συνειδητοποίησε πώς αλλιώς πλάθεται ένα νέο σύμπαν στη ζωή, με αστέρια φωτεινά που έχουν άλλη λάμψη, άλλη υφή, άλλη όψη αλλά είναι πάντα εκεί. Αγκάλιασε ένα ξένο σώμα πάνω της -ένα μηχάνημα που «παντρεύτηκε» και έμαθε να το αγαπά για την ασφάλεια που της προσφέρει.

Προσπαθούσα, λοιπόν, κάπως να συμβιβαστώ με το κομμάτι της θηλυκότητας, έχοντας πάνω μου ένα μηχάνημα. Αλλά όταν είδα πόσα οφέλη μού παρέχει, πόσο καλύτερη είναι η διάθεσή μου χωρίς σκαμπανεβάσματα, ηρέμησα. Είπα στον εαυτό μου, «αυτό είναι το μηχάνημα που σε βοηθά, δεν πειράζει ας φαίνεται». Αν η ψυχολογία σου είναι καλή και δεν έχεις αυτό το καθημερινό άγχος, αποκτάς αδιανόητη ελευθερία”.

Παλεύοντας τον καρκίνο με σθένος και αποφασιστικότητα

sophie-deloudi-stories-3.jpg?mtime=20220908174016#asset:370456


Η Γωγώ Βασιλάκου είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται να παραδεχτεί τα καλά που είχε και έχει, τις ευλογίες που ζούσε και ζει, τα κακά νέα που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Δεν λύγισε όταν ήταν στα πολύ δύσκολα, και σήμερα, μετά τη μεγάλη φουρτούνα, αφηγείται τα πάντα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με ειλικρίνεια, χωρίς καμία τάση μελοδραματισμού.

“Κάποιοι φίλοι μου που ήξεραν ότι τραβάω αυτά τα βίντεο, μου είπαν, «γιατί δεν τα ανεβάζεις; Θα βοηθήσεις κάποιους ανθρώπους στην ίδια κατάσταση που νομίζουν ότι δεν θα τα βγάλουν πέρα. Που πιστεύουν ότι η ζωή τελειώνει εκεί. Σίγουρα θα τους δώσεις δύναμη». Έτσι αποφάσισα να το κάνω και να δείξω την καθημερινότητά μου, ότι μέσα σε όλο αυτό, υπάρχουν και μέρες που είσαι μια χαρά. Τίποτα δεν τελειώνει”.

Βόλτες στη ζωή με ταχύτητα φωτός

sophie-deloudi-stories-4.jpg?mtime=20220908174054#asset:370457


Η Γεωργία Καλτσή ένα κορίτσι, φωτεινό και λαμπερό μέσα και έξω, αντιμετωπίζει την αναπηρία σαν ένα κομμάτι της που τη συνοδεύει σε μικρές και μεγάλες νίκες, σε μια ζωή που παρά τον κόπο που καταβάλλει, είναι ζωή γεμάτη αισιοδοξία, φως και ήλιο.

Μου αρέσουν τα ταξίδια και γενικά νομίζω πως ήμουν πάντα ανοιχτός άνθρωπος, σίγουρα υπερκινητικός και αρκετά αποφασιστικός. Αγαπάω τον αθλητισμό από μικρό παιδί. Από το ατύχημα και μετά, ασχολήθηκα με τις σπουδές μου, εργάστηκα ως εκπαιδεύτρια στον Σύλλογο «Περπατώ» και ξεκίνησα να κάνω πρωταθλητισμό στην ξιφασκία. Συνέχισα δηλαδή, και με μεγαλύτερη αφοσίωση, όλα όσα έκανα πριν”.

*Τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από τις συνεντεύξεις που έκανε με τις γυναίκες η δημοσιογράφος, Μία Κόλλια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr