NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Στην κορυφή της Ευρώπης η Πρόεδρος της WEnCoop - Έως τις 18 Σεπτεμβρίου η ψηφοφορία

Στην κορυφή της Ευρώπης η Πρόεδρος  της WEnCoop - Έως τις 18 Σεπτεμβρίου η ψηφοφορία

Στις 3 κορυφαίες «Γυναίκες στην Ενέργεια» της Ευρώπης κατάφερε να συγκαταλέγεται η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, κ. Αποστολίνα Τσαλταμπάση. 

Η μοναδική Ελληνίδα finalist «ρίχνεται» στη μάχη για την κατάκτηση του βραβείου «Γυναίκα στην Ενέργεια», που θα απονεμηθεί στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας 2022, με «εφόδιο» την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, μία πρωτοβουλία του Σ.Ε.Γ.Ε. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW) και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους.

Η σημασία της κατάκτησης του βραβείου «Woman in Energy - Γυναίκα στην ενέργεια» είναι μεγάλη, καθώς δίνεται έμφαση στις προσπάθειες προώθησης της συμμετοχής περισσότερων γυναικών στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και τη στήριξη της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας.

Για το λόγο αυτό, η κ. Λίνα Τσαλταμπάση, προωθεί την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον τομέα της ενέργειας, εμπλέκοντας τις γυναίκες επιχειρηματίες να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε δραστηριότητες που εξασφαλίζουν ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και οδηγώντας τις γυναίκες στο να γίνουν συνεπενδύτριες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δημιουργώντας την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop.

Ψηφίστε τώρα την κ. Τσαλταμπάση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: tinyurl.com/4xtvzezn

Η Ενεργειακή Κοινότητα WenCoop αποτελεί την Πρώτη αμιγώς Γυναικεία Ενεργειακή Κοινότητα λαϊκής βάσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην οποία συν επενδύτριες αποτελούν αποκλειστικά γυναίκες επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2021 και έχει ήδη ενεργοποιήσει επενδύσεις 3.000.000 ευρώ. Στόχος των 66 μελών που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι αφενός να συμβάλουν ουσιαστικά στην Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση, και αφετέρου να εκπαιδεύουν γυναίκες πάνω σε ζητήματα ενεργειακής φτώχειας και ενεργειακής απόδοσης μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια, αλλά και μικροχρηματοδότησης της συμμετοχής τους.

«Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της WEnCoop ήταν να δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες, ανεξάρτητα από την κατάσταση, το οικονομικό υπόβαθρο και το μορφωτικό τους επίπεδο, να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που θα τις εκπαιδεύουν όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας, θα τους παρέχουν κατάρτιση σε θέματα ενεργειακής απόδοσης και θα τις υποστηρίζουν στην εφαρμογή πράσινων πολιτικών για τις επιχειρήσεις τους», ανέφερε η κ. Λίνα Τσαλταμπάση.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κάποιον σαν την Αποστολίνα για να δώσουμε στις γυναίκες την ευκαιρία να αποκτήσουν ενεργειακή ανεξαρτησία. Από μόνες μας, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσουμε το δικό μας ηλιακό εργοστάσιο, αλλά μαζί παράγουμε τη δική μας ενέργεια», δήλωσαν η κ. Ευανθία Σταύρου και η κ. Χριστίνα Βράκα, ιδρυτικά μέλη και συνεπενδύτριες της WEnCoop.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW) θα πραγματοποιηθεί στις 26-30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και στο διαδίκτυο.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας θα απονεμηθούν σε τέσσερις κατηγορίες: Καινοτομία, Τοπική Ενεργειακή Δράση, Γυναίκα στην Ενέργεια και Νέος Ενεργειακός Πρωτοπόρος. Οι φιναλίστ επιλέγονται από κριτική επιτροπή από έναν κατάλογο με τα πιο επιτυχημένα έργα και δράσεις της χρονιάς για καθαρή, ασφαλή και αποδοτική ενέργεια. Οι νικητές θα αποφασιστούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού, η οποία είναι ανοικτή έως τις 18 Σεπτεμβρίου. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr