NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Την ψηφιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου αναλαμβάνει ο Όμιλος ΟΤΕ​

Την ψηφιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου αναλαμβάνει ο Όμιλος ΟΤΕ​

Το εμβληματικό έργο της ψηφιοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου αναλαμβάνει ο Όμιλος ΟΤΕ​, με στόχο την αναβάθμιση, απλοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της χώρας, με τη συνδρομή της τεχνολογίας.

Στην νέα ψηφιακή εποχή περνά το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κύπρου με την υλοποίηση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος υγείας, έργο που ανέλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσα από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Το έργο περιλαμβάνει τον λειτουργικό, επιχειρησιακό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του συνόλου των Δημόσιων Μονάδων Υγείας (νοσοκομείων και κέντρων υγείας).

Στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα υγείας που θα υλοποιήσει ο Όμιλος ΟΤΕ, θα εντάσσονται όλες οι λειτουργίες ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Η διαχείριση του φακέλου υγείας του ασθενούς και όλη η διαδικασία της νοσηλείας, από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο μέχρι το εξιτήριό του, συμπεριλαμβανομένης της συνταγογράφησης, θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Στο σύστημα θα εντάσσονται, επίσης, οι επιχειρησιακές λειτουργίες των μονάδων υγείας, όπως η διαχείριση των κλινικών εργαστηρίων, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Τράπεζας Αίματος, αλλά οι διοικητικές λειτουργίες, όπως η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ο έλεγχος δαπανών, η διαχείριση αποθεμάτων και εγκαταστάσεων, κ.ά.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που απολαμβάνουν οι ασθενείς, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας θα αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, με παράλληλη μείωση του φόρτου εργασίας. Παράλληλα, θα αξιοποιούν ευκολότερα πληροφορίες για τη γρήγορη λήψη αποφάσεων, αλλά και την αποτελεσματικότερη διοίκηση.

Για την υλοποίηση του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει τη μελέτη εφαρμογής, τη σχεδίαση, την ανάπτυξη, καθώς και την εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού, καθώς και την υλοποίηση δύο πλήρως εξοπλισμένων ιδιωτικών data centers. Επιπλέον αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου του περιφερειακού εξοπλισμού (PCs, laptops, tablets κλπ), ενώ θα εκπαιδεύσει το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό των μονάδων υγείας ως προς τη χρήση του εξοπλισμού και των επιμέρους υποσυστημάτων του πληροφοριακού συστήματος υγείας.

Το ιδιαίτερα σύνθετο αυτό έργο έχει συνολική διάρκεια έως 16 έτη. Η ανάπτυξη των συστημάτων θα υλοποιηθεί εντός 2 ετών, με τον Όμιλο ΟΤΕ να αναλαμβάνει για 8 συν 5 χρόνια και τη λειτουργική υποστήριξή τους.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, κ. Κύπρος Σταυρίδης, δήλωσε: «Με το νέο Πληροφοριακό Σύστημα βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, μειώνουμε τα λειτουργικά κόστη, αυξάνουμε την παραγωγικότητα, απαλλάσσουμε τον Οργανισμό από απαρχαιωμένα συστήματα και μειώνουμε τα ανθρώπινα λάθη».

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει υψηλή εξειδίκευση σε έργα τεχνολογίας για τον νευραλγικό τομέα της Υγείας. Τα τελευταία χρόνια, έχει υλοποιήσει πληθώρα μεγάλων έργων, όπως η Άυλη Συνταγογράφηση, το myHealth app, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, το Εθνικό Μητρώο ασθενών με Covid-19, κ.ά.

«Με το σπουδαίο αυτό έργο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κύπρου περνάει στη νέα ψηφιακή εποχή. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε με την ανάθεσή του. Τόσο η πολυπλοκότητα του έργου, όσο και η σημασία του για την Κύπρο το καθιστούν μεγάλη πρόκληση. Χάρη στην εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, είμαι σίγουρος ότι θα το φέρουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε σχετικά ο κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος, ICT Sales Director Ομίλου ΟΤΕ.

Με πληθώρα έργων ICT για επιχειρήσεις και Οργανισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και με έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα του IT Integration, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για την υλοποίηση σύγχρονων λύσεων στους τομείς του Digital και Cloud Transformation, της ασφάλειας πληροφοριών, του Internet of Things, της υγείας, του τουρισμού και της ενέργειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr