NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Monte Carlo, RendezVous2022: Συμφωνία για το πρώτο δημόσιο ομόλογο cyber κινδύνων το 2023

Monte Carlo, RendezVous2022: Συμφωνία για το πρώτο δημόσιο ομόλογο cyber κινδύνων το 2023

Λάθος κάνουν όποιες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι είναι οχυρωμένες πλήρως απέναντι στους cyber κινδύνους. Καμία επιχείρηση, ούτε οι αντασφαλιστές που εγγράφουν κινδύνους δεν μπορούν να έχουν πλήρη γνώση των κινδύνων. Τράπεζες και κυβερνήσεις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος των κυβερνοεγληματιών. Οι τράπεζες δέχονται τα περισσότερα χτυπήματα γιατί διαχειρίζονται μεγάλο όγκο δεδομένων ψηφιακά.

Ariel Re

Η αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, και συγκεκριμένα των περιστατικών με ransomware, έχει επιφέρει αλλαγές σε ορισμένες κατηγορίες ασφάλισης του κυβερνοχώρου για κάποιες κατηγορίες ασφάλισης. Τα ransomware έχουν προκαλέσει τρομερές οικονομικές ζημιές, επιδεινώνοντας τα αποτελέσματα στο underwriting, αλλά η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο λειτουργεί αποτελεσματικά. H αντασφαλιστικές εντόπισαν τους κλάδους και τα προφίλ των επιχειρήσεων που ενέχουν υψηλό κίνδυνο. Οι τράπεζες έχουν το υψηλότερο ρίσκο στα διαδικτυακά χτυπήματα και οι κυβερνήσεις, καθώς και όλοι οι οργανισμοί που διαχειρίζονται μεγάλους όγκους δεδομένων. Καμία επιχείρηση ή τομέας δεν είναι αδιάβλητος ότι μέτρα και αν παίρνεις. Μόλις πριν από πέντε χρόνια, κανείς δεν μιλούσε για ransomware. Το ερώτημα τώρα είναι ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο ransomware; Ένα άλλο ερώτημα είναι πώς ο κίνδυνος αυτός θα επιδράσει στο underwriting και στην αξιολόγηση των κεφαλαίων. Μια λύση είναι η συνασφάλιση ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος. «Το Cyber είναι μια περίπλοκη κατηγορία κινδύνου και είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για τους αντασφαλιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση που απαιτείται για να κατανοηθούν όλες οι συνιστώσες».

Swiss Re

Η Swiss Re εξετάζει τρόπους μεταφοράς των cyber κινδύνων στους επενδυτές και την αγορά των ILS. Σήμερα το μερίδιο της Swiss Re σε ασφαλίσεις και αντασφαλίσεις από την αγορά των κυβερνοκινδύνων είναι 6%. Είναι μια κατηγορία που θα αναπτυχθεί και απαιτεί περισσότερο capacity, ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η τιμολόγηση. Με άλλα λόγια είναι σημαντικό η έκθεση στον κίνδυνο που αναλαμβάνουν οι αντασφαλιστές να κατανοείται επαρκώς, να τιμολογείται σωστά και οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον κίνδυνο να πληρώνονται σωστά. Αν δεν καλύπτεται το κόστος των κινδύνων δεν υπάρχει νόημα ο αντασφαλιστής να παίρνει το ρίσκο έκθεσης στον κίνδυνο αυτόν.

Aon Securities

H έκθεση στον κυβερνοχώρο αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να συνεχίσει να το κάνει, με ρυθμούς ανάπτυξης σχεδόν 20% και φτάνοντας σε αξίες δισεκατομμυρίων. Δεν είναι μακρύς ο χρόνος για την έκδοση του πρώτου δημόσιου επενδυτικού τίτλου ILS ή δημοσίου ομολόγου καταστροφών για τον κυβερνοχώρο. H Aon Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων αναμένει τη συμφωνία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην έκδοση του πρώτου ILS για τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο να έχει ολοκληρωθεί το 2023. Η αγορά ασφαλιστικών τίτλων (ILS) δραστηριοποιείται ήδη σε κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ενώ πολλοί από τους κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων ILS μπορούν να επενδύσουν σε ασφάλειες στον κυβερνοχώρο ή αντασφάλειες, αλλά μέχρι στιγμής οι συμφωνίες που έχουν γίνει ήταν ιδιωτικές, διμερείς και σχετικά μικρές.

Munich Re

Η παραδοσιακή αγορά αντασφάλισης και η εναλλακτική αγορά ή οι τίτλοι που συνδέονται με την ασφάλιση (ILS) είναι σε λογικότερα επίπεδα σήμερα από άποψη τιμολόγησης. Το capacity στην παγκόσμια αντασφαλιστική αγορά θα είναι μειωμένο, ενώ οι πιέσεις από τον πληθωρισμό επιμένουν και από άλλους παράγοντες. Μερικοί αντασφαλιστές θα σταματήσουν να εγγράφουν νέους κινδύνους ή τουλάχιστον δεν θα προσθέτουν κινδύνους στα χαρτοφυλάκια τους. Oι αγορές των ομολόγων καταστροφών θα παραμείνουν σταθερές, αλλά δεν θα αυξηθούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr