NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Εκδήλωση ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχ. Πάρκου Κοζάνης - Δηλώσεις Γεωργιάδη - Παπαθανάση

Εκδήλωση ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχ. Πάρκου Κοζάνης - Δηλώσεις Γεωργιάδη - Παπαθανάση

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση για την Έγκριση Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Κοζάνης, στο χώρο που θα λειτουργήσει το Πάρκο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τα μέλη του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Κοζάνης, εκπρόσωποι των μετόχων της εταιρείας ΕΤΒΑ, από την Τράπεζα Πειραιώς και το Υπερταμείο καθώς και μέλη επιχειρηματικών και βιομηχανικών συνδέσμων και λοιποί θεσμικοί παράγοντες. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος.

«Ηχηρό μήνυμα» απεύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την εξέλιξη της οργανωμένης επιχειρηματικότητας, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στην Κοζάνη έγινε ένα «μικρό βήμα μπροστά», και ότι η έγκριση ανάπτυξης του Πάρκου αποτελεί μόνο την αρχή για την Ελλάδα που είναι πρώτη σε επενδύσεις στην ευρωπαϊκή ένωση για το έτος 2022. Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης συντάχθηκε με τον Υπουργό, τονίζοντας ότι «επενδύοντας κάποιος στην δυτική Μακεδονία, θα λάβει υψηλά κίνητρα που προσφέρουν ο αναπτυξιακός νόμος και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλείο που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε ότι η Τράπεζα θα «βρίσκεται δίπλα» στους επενδυτές, προσφέροντας ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές λύσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης ανέδειξε τη συμβολή του νέου Πάρκου στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μία περίοδο μετασχηματισμού για τη βιομηχανία, ενώ τόνισε πως «με την προβλεπόμενη χρηματοδότηση των βιομηχανικών πάρκων από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην οποία ευελπιστούμε ότι θα συμμετάσχει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, θα εκκινήσει μία νέα αναπτυξιακή περίοδος».

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με χαιρετισμό ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, η Διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης (Περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας) και ο κ. Λάζαρος Μαλούτας (Δήμαρχος Κοζάνης) οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο της Έγκρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου, καθώς και στην προοπτική που δημιουργείται στην περιοχή. Τοπικοί Βουλευτές, όπως η κα. Παρασκευή Βρυζιήδου, ο κ. Γιώργος Αμανατίδης και ο κ. Ζήσης Τζιγκαλάγιας, μίλησαν για τον ρόλο του Πάρκου στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η σημασία ολοκλήρωσης του νέου υποδοχέα για την περιοχή με χρόνιες προσπάθειες και δαπάνες που απαιτήθηκαν από την ΕΤΒΑ για την ολοκλήρωση του έργου, σημειώθηκαν και από τον Πρόεδρο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ κ. Άγγελο Κάτσικα κατά τον χαιρετισμό του. Ο CEO της ΕΤΒΑ κ. Θάνος Ψαθάς έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Έγκριση Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Κοζάνης τόσο για την ίδια την περιοχή όσο και για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναφέρθηκε και στον ενεργό ρόλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ, ώστε να επιτευχθεί η αδειοδότηση.

Η Έγκριση Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Κοζάνης, που επανεκκινήθηκε μετά από σαράντα χρόνια στασιμότητας, ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ενεργοποίηση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ και την αποτελεσματική συνεργασία της με τους αρμόδιους κυβερνητικούς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης. Το νέο Επιχειρηματικό Πάρκο στην ΒΙ.ΠΕ Κοζάνης αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και, κατ’ επέκταση, της Δυτικής Μακεδονίας, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός νέου πρότυπου βιομηχανικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr