NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022» από 3 έως 8 Οκτωβρίου

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022» από 3 έως 8 Οκτωβρίου

Μία μεγάλη αθλητική γιορτή αποτελούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022» που φέτος θα διεξαχθούν στο Λουτράκι Κορινθίας από 3 έως 8 Οκτωβρίου, από τα Special Olympics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Την Τελετή Έναρξης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, ώρα 19:00, ενώ η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SportCamp, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρα 19:00.

900 αθλητές με νοητική αναπηρία θα ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στο Λουτράκι, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για 5 ημέρες, σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση - Ping-Pong, Μπάσκετ, Ποδηλασία και Στίβος), και να αναδείξουν την προσπάθεια και τα ταλέντα τους στέλνοντας ταυτόχρονα το πιο ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, ομαδικότητας και ένταξης.

Την προσπάθειά τους θα αγκαλιάσουν και θα χειροκροτήσουν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές, οι εθελοντές, οι συνεργάτες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, αλλά και η τοπική κοινωνία.

Όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν, θα εξασφαλίσουν ένα από τα 8 μετάλλια που θα απονεμηθούν ανά άθλημα: χρυσό, αργυρό και χάλκινο για τους τρεις πρώτους και μετάλλιο συμμετοχής για τους επόμενους πέντε.

Στους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες, οι αγωνιστικές δραστηριότητες και οι απονομές μεταλλίων στα 7 αθλήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά, στις ημέρες Τρίτη 4 Οκτωβρίου – Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρες 09:00 – 14:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του SportCamp (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση - Ping-Pong), στο Κλειστό Γυμναστήριο«Γ. Γαλανόπουλος» (Μπάσκετ), στη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου (Ποδηλασία) και στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου (Στίβος).

Οι Αγώνες θα είναι ανοιχτοί προς το ευρύ κοινό, όπως και οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση:

  • Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program): Από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 – 13:00, 5 ειδικότητες Ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Ορθοπεδικοί, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι), θα δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές να επωφεληθούν εντελώς δωρεάν από µία σειρά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών.
  • Ενταξιακό Φεστιβάλ Νέων (Unified Youth Festival): Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 17:00 – 19:00, μαθητές χωρίς αναπηρία και αθλητές των Special Olympics, ως μία ομάδα, θα περάσουν ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, θα δημιουργήσουν φιλίες και θα συνειδητοποιήσουν ότι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν, συμμετέχοντας σε ενταξιακές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
  • Έλα μαζί μας! Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρες 19:00 – 20:00, αθλητές, προπονητές και συντονιστές από τις 15 περιοχές της Ελλάδας που ανήκουν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα αναδείξουν τον αντίκτυπο που αυτό έχει στη ζωή των ατόμων με νοητική αναπηρία και στις τοπικές κοινωνίες.
  • Επίδειξη του Προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes): Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 – 13:30, οι πιο μικροί αθλητές των Special Olympics Hellas, ηλικίας 2- 8 ετών, θα συμμετάσχουν σε μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων.
  • Πρόγραμμα Οικογενειών (Family Forum): Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 17:00 – 19:00, θα πραγματοποιηθεί μία διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών των αθλητών με νοητική αναπηρία, με επιστήμονες και ειδικούς του χώρου της υγείας και της αναπηρίας. Στόχος είναι να έρθουν κοντά μετά από μια δύσκολή περίοδο απομόνωσης λόγω της πανδημίας, να απομακρυνθούν από την πίεση της καθημερινότητας και να ενημερωθούν από τους ειδικούς για το καίριο θέμα των ενδοοικογενειακών σχέσεων.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr