NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Κορκίδης: Πέραν των επιδοτήσεων απαραίτητη η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων

Κορκίδης: Πέραν των επιδοτήσεων απαραίτητη η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων

«Η ενεργειακή επάρκεια χειμώνα καλοκαίρι, σε τιμές που να μπορεί η μεταποίηση και το εμπόριο να ανταπεξέλθει, ήταν και παραμένει ζητούμενο, σε μία περίοδο όπου το ενεργειακό κόστος παραμένει «απειλή» για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την επιβίωσή τους» είπε ο πρόεδρος των Ε.Β.Ε.Π. και Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις​ για τις επιδοτήσεις που εξήγγειλε το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις για απορρόφηση σχεδόν του 80% των αυξήσεων που αφορούν στους μη οικιακούς καταναλωτές για ρεύμα και φυσικό αέριο, αποτελούν μια ακόμη έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στον επιχειρηματικό κόσμο και λελογισμένη κίνηση στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων» είπε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε:

«Η στροφή προς τις ΑΠΕ πλέον παραμένει μονόδρομος, πρωτίστως για την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους. Η οικονομία είναι κυκλική και οι αναγγελθείσες επιδοτήσεις θα επιτρέψουν στο επιχειρείν να κινηθεί ανετότερα σε μία περίοδο κρίσης που επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σημείωσε, επίσης, ότι «πέραν όμως των μηνιαίων εθνικών επιδοτήσεων, που δεν ξεπερνούν για τον Οκτώβριο τα 1,1 δισ. ευρώ, η εφοδιαστική αλυσίδα σε Ελλάδα και Ευρώπη χρειάζεται τη διαρκή λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε η ενεργειακή κρίση στην ΕΕ να μην επεκταθεί σε παραγωγική και μετατραπεί σε εφοδιαστική κρίση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ως εκ τούτου, όπως η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων «περνά» μέσα και από την φθηνή ηλεκτροδότηση, άλλο τόσο απαραίτητη είναι η «συνεχής ρευματοδότηση» για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr