NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική της Ξένης Γλώσσας και της Επικοινωνίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, με τη διοργάνωση τριών Πανελλήνιων Διαγωνισμών για μαθήτριες και μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages) εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και επιδιώκει να προωθήσει την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη σημασία της γλωσσομάθειας και τη διαφύλαξη της γλωσσικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολυγλωσσίας και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών οι συγκεκριμένοι τρεις πανελλήνιοι διαγωνισμοί έχουν ως στόχο να επισημάνουν τις πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ των γλωσσών και συνακόλουθα των πολιτισμών και να παρακινήσουν τους νέους στην ουσιαστική εκμάθησή τους, η οποία υποστηρίζει τόσο την ατομική τους εξέλιξη, όσο και την κοινωνική ανάπτυξη.

Οι νικήτριες/νικητές του κάθε διαγωνισμού θα λάβουν ως έπαθλο μία ταμπλέτα, ως υπόμνηση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που δημιουργεί σήμερα η ψηφιακότητα, με την προϋπόθεση του κριτικού ψηφιακού γραμματισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις θα λάβουν ποικίλα αναμνηστικά δώρα από την Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την παραλαβή των δώρων θα απαιτηθεί βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο τους.

Οι διαγωνισμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους μαθητές και τις μαθήτριες για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 26/09/2022 (9.00) έως την Παρασκευή 30/09/2022 (13.00). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθήτριες και μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να διαθέτουν λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Δεν απαιτείται κανενός είδους εγγραφή ούτε καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία μαθητών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr