NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Περισκόπιο της Ασφαλιστικής Αγοράς: Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί ή οι Ολλανδοί θα πάρουν την Ελλάδα;

Περισκόπιο της Ασφαλιστικής Αγοράς: Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί ή οι Ολλανδοί θα πάρουν την Ελλάδα;

​Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες ανθρώπων σε αυτούς που πιστώνονται τα αποτελέσματα και σε αυτούς που κάνουν έργο. Στη δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει ανταγωνισμός, είναι ασυναγώνιστοι.

O Oliver Baete στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Allianz στην Ελλάδα, υπερτόνισε ότι το νέο σχήμα Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη θα είναι ασυναγώνιστο στην αγορά. Θα φέρει εταιρείες και προϊόντα που θα είναι ασύγκριτα. Θα ανακτήσει η Allianz το χαμένο έδαφος στην Ελλάδα και θα γίνει η νούμερο 1 ασφαλιστική ζημιών στην Ελλάδα.

Αρκετοί στην αγορά αυτή πιστώνονται αποτελέσματα χρόνια τώρα, όμως με τον ανταγωνισμό δεν τα πάνε καλά, λένε ότι δεν έχουν ανταγωνισμό, αρκούνται μόνο στο να μεταφέρουν ο ένας με τον άλλον τα ίδια μερίδια. Αποτέλεσμα; Στασιμότητα και ζήλεια. Ειδικά σε αυτή τη χώρα που όσοι έχουν νύχια, ακόμα και σπασμένα αγωνίζονται να σπαράξουν όσους έχουν φτερά! Λέω ψέματα ; Τα σχόλια και οι διαρροές κρατούν καλά! Θερμόμετρο επιτυχίας έχει καταντήσει να είναι η ζήλια και ο φθόνος για ορισμένους Έλληνες.

Είναι γνωστό αυτό: Ότι η Allianz ξέρει να κάνει έργο για να πάρει μερίδιο από το μεγάλα έργα υποδομών στα επόμενα χρόνια και μερίδιο από τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, όσο για την κεφαλαιοποίηση είναι στις πρώτες, αν όχι η πρώτη.

Για τις ελληνικές κυβερνήσεις και όχι μόνο, και για τις επιχειρήσεις, οι υποσχέσεις που δίδονται είναι αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος, όμως που δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις είναι αναγκαιότητα του παρόντος. Πολλές υποσχέσεις δόθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη σύναψη συνεργειών μεταξύ του δημοσίου και ασφαλιστικών. Καμία δεν τηρήθηκε.

Εγένετο η έκπληξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Oliver Baete. Τι απασχολεί περισσότερο την Ελλάδα; Οι φυσικές καταστροφές. Εδώ ανοίγει ένα παράθυρο συνεργασίας. Και τι άλλο; Τα ανασφάλιστα οχήματα, που και πάλι γράφτηκαν πολλά, αλλά τζίφος. Λεφτά να δίνουμε και να φορολογούμαστε για να φτιάχνουμε συστήματα εντοπισμού και διασταύρωσης. Του χρόνου οι εκλογές, θυμηθείτε το.

Εσείς τώρα που θα στοιχηματίζατε; στην Allianz, στη Generali που πριν τη συγχώνευση της Ευρωπαϊκής Πίστης με την Allianz είχε όλα τα φώτα ή στη ΝΝ που κατά την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει το νέο της οργανόγραμμα; Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι στη ζωή η ΝΝ έχει πίσω της τώρα τα συμβόλαια και τους πελάτες της MetLIfe. Δεν το δυσκολεύω το στοίχημα γιατί δεν βάζω την Eurolife η οποία είναι πολύ δυνατό χαρτί στην αγορά.

Υψηλότατος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις, από εργαζόμενους

Και ας πάμε σε κάτι διαφορετικό: Ανοίγουν τον λάκκο τους ή κυριολεκτικά την πόρτα στους κυβερνοεγκληματίες όλες οι επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να δουλεύουν εκτός του χώρου εργασίας ή τους δίνουν πρόσβαση ακόμα και σε απλά αρχεία της επιχείρησης να δουλεύουν από τον υπολογιστή τους. Αυτό μας είπε προχτές στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ για τους cyber κινδύνους η Carpenter Turner –μεσίτες αντασφαλίσεων στην Ελλάδα και όταν στο λένε αυτό οι αντασφαλιστές, καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά είναι πράγματα.

Το κυβερνοέγκλημα μας είπαν συγκεντρώνεται τώρα σε όσους δουλεύουν απομακρυσμένα. Οι χάκερς ξεκινούν να κυκλώνουν τους εξωτερικούς που είναι πανεύκολοι στόχοι γιατί δεν έχουν συστήματα ασφάλειας, από εκεί μπαίνουν στα αρχεία μίας επιχείρησης, κυκλώνουν την επιχείρηση, χτυπούν τα συστήματα της, και στη συνέχεια κυκλώνουν πελάτες και προμηθευτές. Προσοχή λοιπόν σε όσους πιστεύουν ότι έτσι κερδίζουν χρήμα, ή σε όσους αρνούνται να αναγνωρίσουν το μέγεθος του κινδύνου της νέας αυτής επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δεν υπάρχει δεν θα συμβεί ποτέ, υπάρχει το πότε θα συμβεί και αν δεν έχουν και ασφάλιση δεν θα μείνουν χρήματα στα ταμεία τους.

Υπερδιπλάσια είναι τα έσοδα των χάκερς από αυτά των εμπόρων κοκαΐνης μας είπε η Capenter Turner και το μοντέλο τους στηρίζεται σε τρεις κατηγορίες, σε αυτούς που επιτίθενται, σε αυτούς που πουλάνε τις υπηρεσίες και σε αυτούς που διαπραγματεύονται.

Ransomware

Cocaine Traffing

Έσοδα /Χτύπημα:

140.000$

60.000$/kilo

Κόστος λειτουργίας:

2.500/χτύπημα

000/kilo

Θάνατοι /Μονάδα:

0

50

Δυσκολία στην πρόσβαση:

Καμία

πολύ δύσκολη

Περιθώρια κέρδους:

0.98

0.90

Όσοι πιστεύουν ότι γνωρίζουν και είναι ασφαλείς δεν γνωρίζουν τίποτα, καθώς ούτε οι αντασφαλιστές γνωρίζουν τον κίνδυνο πλήρως για να μπορούν να δώσουν επαρκείς καλύψεις. Ο κίνδυνος εξελίσσεται πιο γρήγορα από όσο η τεχνολογία.

Η γερή μνήμη είναι δώρο, μεγαλύτερο όμως είναι να μπορείς να ξεχνάς. Θα μπορέσουν να ξεχάσουν οι ζημιωθέντες της Ασπίς τι έπαθαν τότε με την απόφαση του τότε υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την ασφαλιστική για να δείξει ότι συμμετέχει στο έργο της εξυγίανσης; Αντί να δώσει εντολή να παύσουν οι νέες εργασίες να μεταφερθούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές; Ασφαλισμένοι έχασαν τα λεφτά τους, λεφτά δαπανήθηκαν για τις εκκαθαρίσεις, υπήρξε βία, διαφωνίες, συγκρούσεις, μαύρισε το υπουργείο το όνομα όλης της ασφαλιστικής αγοράς. Ευτυχώς η απόφαση για τη δεύτερη καταβολή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής εκδόθηκε και είναι θετική για τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια.

Δεκατρία χρόνια πέρασαν από τότε, ήταν 21 Σεπτεμβρίου του 2009. Συνολική λύση ωστόσο για τις εφάπαξ καταβολές δεν έχει δοθεί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr