NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Υβριδική εκδήλωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης από το ΑΠΘ και το ΕΚΕΤΑ

​Υβριδική εκδήλωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης από το ΑΠΘ και το ΕΚΕΤΑ
23_09_2022 | 09:30 23_09_2022 | 11:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών ΑΠΘ και το ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ διοργανώνουν την υβριδική (φυσική/διαδικτυακή) εκδήλωση «AI Mellontology Symposium 2022» σχετικά με το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ακαδημία Διδακτορικών Σπουδών (AIDA: http://www.i-aida.org/) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ: https://www.auth.gr/) και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ: https://www.iti.gr/) του ΕΘνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ: https://www.certh.gr/) στα πλαίσια του ερευνητικού έργου AI4Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης H2020-ICT-48-2020, διοργανώνουν την υβριδική (φυσική/διαδικτυακή) εκδήλωση «2022 AI Mellontology Symposium» (http://icarus.csd.auth.gr/ai-mellontology-e-symposium-2022) για θέματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), όπου θα συζητηθούν κάποιες σοβαρές προκλήσεις R&D και κοινωνικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπισει η κοινωνία στο εγγύς μέλλον. Οι συμμετέχοντες (κοινό) θα πρέπει να έχουν μιά στοιχειώδη επαφή με την Τεχνητή Νοημοσύνη, πχ. να είναι φοιτητές ΑΕΙ ή εργαζ’όμενοι σε σχετικά αντικείμενα. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση, διασύνδεση και κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής ερευνητικής κοινότητας σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Θα συζητήσουν 23 διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πληφορορικής ΑΠΘ και κορυφαίος ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης Καθηγητής Prof. B. Schoelkopf του (Max Planck Institute for Intelligent Systems). Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις.

Ξεκινώντας στις 8:00 το πρωί και έως τις 17:00 το απόγευμα, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μετεοροσκοπείο ΑΠΘ και διαδικτυακά στο zoom lnk (https://authgr.zoom.us/s/97284234003) με κωδικό 205540. Στην εκδήλωση μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddav9kPVfuDuWd-YI0U6qe-XJHRKnptTKmfyfHEQtW1ikviw/viewform.

Η διαδικτυακή συμμετοχή είναι δωρεάν (χωρίς πιστοποιητικό παρακολούθησης). Η εκδήλωση έχει ένα μικρό αντίτιμο 20€ για όσους χρειάζονται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης ή θα παρακολουθήσουν φυσικά. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Οργανωτική επιτροπή

Διοργανωτής: Καθηγητής Ιωάννης Πήτας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συντονιστής της Διεθνούς Διδακτορικής Ακαδημίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AIDA).

Συνδιοργανωτής: Διευθυντής Ερευνών Ιωάννης Κομπατσιάρης στο ΕΚΕΤΑ-ΙΤΙ, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Γνώσης Πολυμέσων και Αναλύσεων Κοινωνικών Μέσων και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου.

Καθηγητής Nicolò Cesa-Bianchi, Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Ιταλία.

Καθηγητής Nicu Sebe, Πανεπιστήμιο του Τρεντό, Ιταλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr