NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Σεμινάριο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών από την Πρεσβεία της Γαλλίας

Σεμινάριο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών από την Πρεσβεία της Γαλλίας

Περίπου πενήντα διεθνείς εμπειρογνώμονες, Γάλλοι, Έλληνες, προερχόμενοι από τα Δυτικά Βαλκάνια και άλλες χώρες συναντώνται στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Royal Olympic στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου για να εμβαθύνουν το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τις εργασίες του Σεμιναρίου που διεξάγεται με χρηματοδότηση από τη Γαλλία και διοργανώνεται από κοινού με τις Ελληνικές Αρχές, θα ανοίξει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κύριος Patrick Maisonnave, ο διευθυντής του κλάδου ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχος κύριος Ιωάννης Νταλαχάνης και ο κύριος Jean-Claude Brunet, πρεσβευτής της Γαλλίας υπεύθυνος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων θα αφορούν τη σφαιρική προσέγγιση στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, τις συναφείς προβληματικές και το σύνολο των επιχειρησιακών παραγόντων. Στόχο έχουν την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, ειδικότερα στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις εγκληματικές οργανώσεις.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα βρίσκονται Έλληνες και Γάλλοι εμπειρογνώμονες, οι εκπρόσωποι της Europol, της Eurojust, του European Center for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA), της Integrative Internal Security governance (IISG), καθώς και εκπρόσωποι των γειτονικών χωρών και των χωρών της περιφέρειας, όπως η Αλβανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κροατία, το Κόσοβο, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Σλοβενία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr