NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

100 επιπλέον περιφέρειες και τοπικές αρχές στην αποστολής της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή

100 επιπλέον περιφέρειες και τοπικές αρχές στην αποστολής της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή
04_10_2022 | 11:34 04_10_2022 | 13:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 100 επιπλέον περιφέρειες και τοπικές αρχές προσχωρούν στον Χάρτη της αποστολής της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Οι 100 επιπλέον περιφέρειες και τοπικές αρχές δηλώνουν, επίσης, την προθυμία τους να συνεργαστούν, να κινητοποιήσουν πόρους και να αναπτύξουν δραστηριότητες για την επίτευξη των στόχων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Άλλες 23 ιδιωτικές εταιρείες, κέντρα εξυπηρέτησης, ερευνητικά δίκτυα και ομάδες τοπικής δράσης που ασχολούνται με τη βελτίωση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή θα εγκρίνουν τον Χάρτη και θα γίνουν φίλοι της αποστολής. Ο συνολικός αριθμός των υπογραφόντων του Χάρτη της αποστολής ανέρχεται πλέον σε 215, οι οποίοι προέρχονται από 24 κράτη-μέλη, ενώ 13 ακόμη υπογράφοντα μέρη προέρχονται από χώρες συνδεδεμένες ή δυνητικά συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη», το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ.

Η αποστολή για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία επιδιώκει να υλοποιήσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 370 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» για την περίοδο 2021-2023 και αποσκοπεί στη στήριξη τουλάχιστον 150 περιφερειών και κοινοτήτων για την επιτάχυνση της μετάβασής τους προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή έως το 2030. Θα βοηθήσει αυτές τις περιφέρειες και τις τοπικές αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, να προετοιμαστούν γι’ αυτούς και να μπορέσουν να τους διαχειριστούν, καθώς και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας.

Η Επιτροπή πρότεινε επίσης πρόσφατα τη νομοθετική πράξη για την αποκατάσταση της φύσης, με σκοπό να βοηθήσει την ανάκαμψη της φύσης και να στηρίξει τις κοινότητες, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις χειρότερες επιπτώσεις των κρίσεων της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας. Τέλος, η Επιτροπή ενθαρρύνει τους αιτούντες απ’ όλα τα κράτη-μέλη να υπογράψουν τον Χάρτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr