NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

21ο Συνέδριο HealthWorld - The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era

21ο Συνέδριο HealthWorld - The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era
04_10_2022 | 15:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Υγεία

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου το 21ο Συνέδριο HealthWorld με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Το συνέδριο HealthWorld, μετά από 21 χρόνια επιτυχημένης πορείας, έχει καθιερωθεί ως το πλέον εμβληματικό συνέδριο για τον κλάδο υγείας στη χώρα μας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), του PhRMA Innovation Forum (PIF), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) και της MedTech Europe.

Το HealthWorld, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από το έργο των Επιτροπών Υγείας του Επιμελητηρίου - Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιρειών και Επιτροπή Εταιριών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών - αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις ουσιαστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις που κατατίθενται για τη βελτίωση του συστήματος υγείας της χώρας προς όφελος των πολιτών και ειδικότερα των ασθενών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στη δυναμική του HealthWorld υπογραμμίζει: “Το ετήσιο συνέδριο HealthWorld του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αποτελεί έναν εμβληματικό ετήσιο θεσμό στον τομέα της υγείας στη χώρα μας, μιας και σταθερά εδώ και δύο δεκαετίες συγκεντρώνει κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, της ιατρικής επιστήμης, και της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Αναδεικνύοντας τα επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος υγείας και αποσκοπώντας στην κατάθεση προτάσεων και κυρίως την αναζήτηση λύσεων με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών, το συνέδριο HealthWorld έχει δικαιολογημένα αναδειχθεί σε κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου.

Εν όψει του 21ου HealthWorld με θέμα τον αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στον τομέα της υγείας, η Επιτροπή Φαρμακευτικών Εταιρειών (Pharmaceutical Committee) και η Επιτροπή Εταιρειών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών (Medical Devices and Diagnostics Committee) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά την αφοσίωσή τους στο έργο τους. Με ένα πλήρες διήμερο συνεδριακό πρόγραμμα, το HealthWorld 2022 προσεγγίζει σφαιρικά τις πρόσφατες αλλαγές στο τοπίο της υγείας, την ανάγκη προώθησης της δημιουργίας νέων σχημάτων επικοινωνίας μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών και τα νέα μονοπάτια που πρέπει να χαράσσονται για την αποτελεσματική δόμηση, οργάνωση και διαχείριση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Προσμένω δύο μέρες γεμάτες τοποθετήσεις πάνω σε καίρια θέματα όπως η ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης, οι μεταρρυθμίσεις στην πολιτική δημόσιας υγείας, οι επαναστατικές εξελίξεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, και ο ρόλος της βιομηχανίας υγείας στην προώθηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας”.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Ηλίας Σπυρτούνιας, επισημαίνει: “Διανύουμε μια περίοδο έντονων και πολύ-επίπεδων ανακατατάξεων όπου δοκιμάζονται οι αντοχές του συνόλου των οικοσυστημάτων που αποτελούν ζωτικούς πυλώνες της κοινωνίας και της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Υγεία, έχοντας αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο διακράτησης των κοινωνικών ιστών στην πανδημική εποχή, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις που συνδέονται άρρηκτα με το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και διέπονται από τις παραμέτρους της καινοτομίας και τεχνολογίας. Το 21ο HealthWorld, σε αυτό το πλαίσιο και συγκυρία, αποτελεί το σημείο αναφοράς ενός διαλόγου που θα δώσει το στίγμα της εποχής και θα αποτυπώσει τον οδικό χάρτη των εξελίξεων στον κλάδο της Υγείας.”

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Πασχάλης Αποστολίδης, αναφέρει: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές. Η ανταπόκρισή μας σε αυτές θα διαμορφώσει το μέλλον, που περνά μέσα από σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων που θα μεταλλάξουν ουσιαστικά το σύστημα όπως το ξέρουμε σήμερα. Ψηφιοποίηση, βιοτεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, αξιοποίηση των δεδομένων υγείας, κλινικές μελέτες, άμεση πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία, συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση αποφάσεων και νέες στρατηγικές για τη δημόσια υγεία, είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις για τη δημιουργία ενός σταθερού και βιώσιμου υγειονομικού συστήματος”. Τα ερωτήματα αυτά και πολλά ακόμη, θα γίνει απόπειρα να απαντηθούν κατά τη διάρκεια του διήμερου διαλόγου στο 21ο HealthWorld 2022. Το Συνέδριο προσφέρει για ακόμη μια χρονιά το κατάλληλο βήμα για τη διαμόρφωση καλύτερων αποφάσεων για την υγεία προς όφελος των ασθενών, συγκεντρώνοντας όλους τους σημαντικούς δρώντες του συστήματος: πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της βιομηχανίας, θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.”

O Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιριών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θόδωρος Λιακόπουλος, σημειώνει: “Μετά από μια πολυετή κρίση περικοπών στις δαπάνες υγείας και την πανδημία που ακόμα μας απασχολεί, ο κλάδος της Υγείας, χρειάζεται άμεσα τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής. Οι εταιρίες, ο κλάδος, είμαστε στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας με στόχο να συνεχιστεί η επένδυση και να συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στην ανάγκη της εξέλιξης του σε ένα σύστημα Υγείας προσβάσιμο σε όλους τους ασθενείς και πολίτες. Ένα σύστημα Υγείας που συμβαδίζει με τις μοντέρνες ψηφιακές τεχνολογίες και εξελίσσεται υιοθετώντας καινοτόμες παγκόσμιες τάσεις πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας αντίστοιχα.”

Στο διήμερο Συνέδριο HealthWorld θα αναδειχθεί ο αντίκτυπος της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στον τομέα της υγείας καθώς και τα νέα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στην υγειονομική περίθαλψη. Οι κεντρικοί άξονες του συνεδρίου αφορούν τον συνεχές μετασχηματισμό των θεραπευτικών προσεγγίσεων, τη σημασία των νέων σχημάτων επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών αλλά και τις νέες προσεγγίσεις για την αναδιάρθρωση των συστημάτων υγείας και τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Ειδικότερα, την 1η ημέρα, οι βασικοί άξονες του διαλόγου του συνεδρίου είναι οι εξής:

  • Οι επιπτώσεις της 4η βιομηχανικής επανάστασης στην υγεία: Η άποψη της ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Η καινοτομία ως καταλύτης για οικονομική ανάπτυξη και καλύτερα αποτελέσματα στον κλάδο Υγείας
  • Πολιτική συναίνεση, δέσμευση και συλλογική δράση για βελτίωση του συστήματος Υγείας
  • Διαμορφώνοντας ένα καινοτόμο σύστημα βιοτεχνολογίας: Κίνητρα υποστήριξης και προσέλκυσης επενδύσεων
  • Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που συμβάλουν σε ένα οικοσύστημα Biopharma βασισμένου στην καινοτομία
  • Αποτελεσματικές προσεγγίσεις στον τρόπο διαχείρισης ασθενών: Ο ρόλος των δεδομένων στην Υγεία
  • Ο ρόλος της αξιολόγησης της τεχνολογίας υγείας στη διαδικασία τιμολόγησης και αποζημίωσης
  • Hospital @ Home: Μια νέα εποχή στην κατ΄ οίκον χορήγηση θεραπείας και νοσηλείας

Την 2η ημέρα του Healthworld, στο επίκεντρο της ατζέντας είναι ενότητες:

  • Ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου Υγείας: Προκλήσεις και ευκαιρίες
  • Συνδυασμός δυνάμεων για μια αποτελεσματική στρατηγική προμηθειών
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του συστήματος Υγείας ως εργαλείο για την αναγνώριση και έγκαιρη αντιμετώπιση των αναγκών υγείας του πληθυσμού
  • Ενισχύοντας το χρηματοδοτικό πλαίσιο στην Υγεία: Αποτελεί προαπαιτούμενο για ευέλικτη αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων;
  • Ο ρόλος της ανώτατης εκπαίδευσης στην ενδυνάμωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος: Επενδύοντας στην εξωστρέφεια
  • Ανοίγοντας το δρόμο για μια αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr