NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός»: Οι 2 μεγάλες επενδύσεις και οι φιλοδοξίες για το μέλλον

Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός»: Οι 2 μεγάλες επενδύσεις και οι φιλοδοξίες για το μέλλον

Με εφόδιο τους ισχυρούς επενδυτές και τα αρχικά υπό διαχείριση κεφάλαια των 100 εκατ. ευρώ το επενδυτικό ταμείο «Φαιστός» φιλοδοξεί να στηρίξει καινοτόμες εταιρείες που αξιοποιούν το 5G και σχετικές με αυτό τεχνολογίες. Την ίδια ώρα, παρέχει στις επιχειρήσεις στις οποίες επενδύει πρόσβαση σε υποδομές, τεχνογνωσία και δυνατότητες δικτύωσης. Σήμερα, 6 μήνες σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας του το Ταμείο έχει προχωρήσει σε 2 σημαντικές κινήσεις...

Ήταν Μάρτης του 2022 όταν το ταμείο ξεκίνησε τη λειτουργεία του, έχοντας πλέον πραγματοποιήσει δυο επενδύσεις προς τη κατεύθυνση για την οποία δημιουργήθηκε, ενώ υπό εξέταση βρίσκονται διάφορα ακόμη επενδυτικά projects.

Υπενθυμίζεται πως «ψήφο εμπιστοσύνης» σε αυτό το εγχείρημα (που αναμένεται κατά πολλούς να συμβάλλει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των επενδύσεων) έχει δώσει ως Leading anchor investor η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων -EATE, πρώην ΤΑΝΕΟ-

Σημαντική όμως ήταν και η συνεισφορά των:

  • Όμιλος ΟΤΕ / Deutsche Telekom
  • Latsco family office της κυρίας Μαριάννας Λάτση
  • Family office του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου

Σημειώνεται πως το έργο του «Φαιστός» υποστηρίζει η Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία υποβάλλει γνωμοδοτήσεις στο Δ.Σ. και την Επενδυτική Επιτροπή. Η Επιτροπή απαρτίζεται από 7 καταξιωμένους επαγγελματίες με διεθνή σταδιοδρομία που έχουν διακριθεί στην επιχειρηματικότητα, την έρευνα & ανάπτυξη, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Δυο σημαντικές επενδύσεις σε 6 μήνες λειτουργίας

Οι πρώτες κινήσεις έχουν γίνει καθώς σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από την έναρξη λειτουργίας του το «Φαιστός» έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο σημαντικές επενδύσεις:

Αρχικά, στην Matternet, η οποία παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ιατρικού και βιολογικού υλικού με τη χρήση drones και στην οποία, εκτός του «Φαιστός» έχουν επίσης επενδύσει η Boeing, η Sony, η Mercedes-Benz και η Swiss Post.

Επίσης, στην OQ Technology, η οποία χρησιμοποιεί δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για την παροχή απρόσκοπτης συνδεσιμότητας σε εγκαταστάσεις Διαδικτύου των Πραγμάτων. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη εταιρεία το «Φαιστός» συνεπένδυσε με την Wa’ed Ventures, το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Saudi Aramco, μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις βάσει κεφαλαιοποίησης διεθνώς.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως έχει ήδη αναπτυχθεί ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών για την άρτια υποστήριξη σε επιχειρήσεις που το Ταμείο επενδύει. Ενδεικτικά: Πανεπιστήμιο Πατρών, η μονάδα Corallia & το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», η Vantage Towers Greece, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», η Nokia Hellas, η Cosmote, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος




... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr