NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Συναντήσεις της προέδρου του ΣΕΓΕ για την ισότητα των φυλών και την έμφυλη βία

Συναντήσεις της προέδρου του ΣΕΓΕ για την ισότητα των φυλών και την έμφυλη βία

Συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, κα. Λίνα Τσαλταμπάση, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας, 26 – 30 Σεπτεμβρίου.

Η κα Τσαλταμπάση, ως επίσημη προσκεκλημένη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας, που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, για την ανάδειξη της ως δημιουργό της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, παρευρέθηκε σε συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ. Η WEnCoop αναγνωρίστηκε ως καλή πρακτική για την πρωτοπορία της και την προσπάθειά της στην επίτευξη Ίσης αντιπροσώπευσης των δυο φύλων στον Ενεργειακό Τομέα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών υπήρξαν οι πρωτοβουλίες της ΕΕ υπέρ της ισότητας των φύλων, της χειραφέτησης των γυναικών και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής W20 στην Ινδονησία.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. με αντιπροσωπεία του οργανισμού W20, είχε την τιμή να συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, κα Pina Picierno, και να παρουσιάσει τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και τις δράσεις του, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Η κα. Picierno, έχοντας θέσει ως υψηλή προτεραιότητα της πολιτικής της δράσης την καταπολέμησης της έμφυλης βίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου #Kamiamoni, μέσω της οποίας προσφέρει οικονομική στήριξη και ενδυνάμωση σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και όχι μόνο.

Επιπροσθέτως, ακολούθησε συνάντηση και με την, κα Helena Dalli, EU Commissioner για θέματα ισότητας και το Cabinet της, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το φύλο και για την αντιμετώπιση των φραγμών για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου και της ισότητας στην εργασία με δεσμευτική διαφάνεια στις αμοιβές, καθώς και για τη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής της Οδηγίας για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ακόμη, αναπτύχθηκαν θέματα, όπως η ένταξη και η ισότητα, ανεξαρτήτως φύλου, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, όπως επίσης και η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr