NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και στήριξη των ΜμΕ άμεσα ζητά το ΒΕΠ

Επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης και στήριξη των ΜμΕ άμεσα ζητά το ΒΕΠ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, ζητώντας την άμεση επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. 

O πρόεδρος του ΒΕΠ σε επιστολή που έστειλε δήλωσε: «Κύριε Υπουργέ, από την 1η Οκτωβρίου έπαψε να ισχύει η έκπτωση (μέσω επιδότησης) των 0,15 ευρώ που η κυβέρνηση είχε θεσπίσει στο πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής, σε πρωτόγνωρα επίπεδα, η οποία μάλιστα, άγγιξε και ξεπέρασε και τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, δεν υπάρχει περίπτωση για ένα Fuel Pass 3, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση έχει εστιάσει στο επίδομα θέρμανσης που θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς δεν έχει μεριμνήσει για τις συνέπειες που έχει αποφέρει ήδη η αύξηση του πετρελαίου κίνησης, για τους βιοτέχνες στο κομμάτι του μεταφορικού κόστους».

«Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και για την ελληνική οικονομία, καθώς η μικρομεσαία επιχείρηση θα αναγκαστεί να μετακυλήσει την αύξηση του κόστους στις μεταφορικές της δαπάνες, στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή προκειμένου να επιβιώσει γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το απορροφήσει μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τον covid-19, αλλά και τώρα τον πόλεμο της Ουκρανίας. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές όλων των προϊόντων και φυσικά θα αυξηθεί και ο πληθωρισμός. Δεν μπορούμε να επαφιόμαστε μόνο στις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά να ληφθούν άμεσα μέτρα», σχολίασε ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας.

«Κύριε Υπουργέ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από την οικονομική κρίση, τη COVID κρίση και τώρα την ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, καλούνται να “περάσουν” στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, στη ψηφιακή και πράσινη εποχή. Όλα αυτά, επιχειρήσεις που άντεξαν δεν έβαλαν λουκέτα και στήριξαν, αλλά και συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Αυτές τις επιχειρήσεις οφείλουμε να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο και όχι να τις επιβαρύνουμε.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εφαρμόσει μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ουσιαστικά μέτρα τα οποία θα μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, αλλά και με φορολογικά κίνητρα, ακόμα και να επιβραβεύσει με φόρο-μπόνους τις “νοικοκυρεμένες” επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΒΕΠ.

«Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί, δίπλα τους σε αυτές τις νέες δύσκολες στιγμές που περνάμε με το πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και τη συνεχή αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, αλλά και των καυσίμων.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα είναι πάντα δίπλα και υπέρμαχος των σωστών μέτρων που ζητούν οι βιοτέχνες προκειμένου να μπορέσουν να βοηθηθούν και φυσικά να φανεί φανερά η στήριξη από τις κυβερνήσεις στη “ραχοκοκαλιά” της Ελληνικής Οικονομίας», επισήμανε ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας.

Τελειώνοντας ανέφερε πως ευελπιστεί σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών με σκοπό τη στήριξη του μεταποιητικού κλάδου της χώρας και της μικρομεσαίας επιχείρησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr