NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Χωράει η Νέα Υόρκη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο;

Χωράει η Νέα Υόρκη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο;

Όχι. Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι προφανής. Τι θα κάναμε όμως αν πραγματικά με έναν ανεξήγητο αλλά παράλληλα γοητευτικό τρόπο βρισκόμασταν στη Νέα Υόρκη κυριολεκτικά για περίπου 36 ώρες ή πιο απλά για ένα Σαββατοκύριακο;

Στην ουσία αυτές οι ώρες δεν αρκούν ούτε για να περπατήσει κανείς και να δει κάπως διεξοδικά το Central Park, την διάσημη πράσινη όαση στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν. Παρόλα αυτά οι παρακάτω προτάσεις δεν έχουν την λογική μιας λίστας με τοπόσημα εν είδη checklist αλλά μια προσπάθεια να νιώσει ο επισκέπτης αυτής της πόλης, για λίγες ώρες, κομμάτι της.

Στο Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης

Ξεκινώντας λοιπόν με τη λογική ότι είναι ανιαρό να προσπαθεί να επισκεφθεί κανείς μια πόλη χωρίς να γνωρίζει την ιστορία της θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από το Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης απέναντι από το Central Park όπου μέσα του χωρούν 400 χρόνια ιστορίας.

Η μόνιμη του έκθεσή "New York at Its Core", θα μας δίνει μια γεύση από τις γειτονιές που θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς και μια εικόνα της πόλης σε πολλές διαφορετικές εποχές ανά την ιστορία της.

Στο πολυσύχναστο κέντρο (Midtown) του Manhattan

moma_renovation_and_expansion.jpg?mtime=20221011212451#asset:377241


Ουσιαστικά μιλάμε για την καρδιά της αυθεντικής Νέας Υόρκης και αν κανείς μπορεί να δει πολλές εκφάνσεις αυτής της πόλης, αυτή είναι εκείνη για την οποία τραγουδούσε ο Φρανκ Σινάτρα.

Κάπου ανάμεσα στην Times Square και το ΜοΜΑ- Museum of Modern Art, το Chrysler Building και το Grand Central Terminal, το Empire State Building και το συγκρότημα Rockefeller με τη γαλλική μπρασερί Le Rock, βρίσκουμε κάθε λογής εστιατόρια δίνουν μια “γεύση” για το εύρος της πολυπολιτισμικότητας της αμερικανικής μητρόπολης.

lodi-new-york-1.png?mtime=20221011214705#asset:377243


Εδώ θα βρείτε και το ελληνικό εστιατόριο Milos για το οποίο oi New York Times είχαν γράψει ότι άλλαξε τον τρόπο που Νεουορκέζοι αντιλαμβάνονται την ελληνική κουζίνα. Ενώ πρόσφατα στην κατηγορία “Food” και στις αξιόλογες νέες αφίξεις της περιοχής συμπεριέλαβαν τα Ace's Pizza, Lodi για ιταλικό δείπνο σε υπαίθρια καθίσματα και το Blue Ribbon Sushi Bar. Ενώ για να κλείστε τη βραδιά προτείνουν τα Pebble Bar και Jimmy's Corner.

Στο Greenpoint του Μπρούκλιν

Εκτός από το πρωινό στο Greenpoint, τη βορειότερη γειτονιά του Μπρούκλιν συνοδεία καφέ, μπέικον, αυγών και τυριού και απαραιτήτως “πρωινό” επιδόρπιο από το Peter Pan Donut & Pastry Shop, το αρτοποιείο από την πρόσφατη ταινία "Spider-Man: No Way Home" μπορούμε να χαζέψουμε την ασυναγώνιστη θέα στον ποταμό East River.

Ενώ σχεδόν χορτασεμένοι πια μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στην αγορά μικροπωλητών στο Greenpoint Terminal Market που μαντέψτε… είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Στο City Reliquary Museum

Στο Williamsburg βρίσκεται μια λιγο κρυμμένη πολύχρωμη βιτρίνα ανάμεσα σε κτίρια και στο εσωτερικό της υπάρχει μια ιδιόμορφη αλλά συναρπαστική συλλογή αντικειμένων της Νέας Υόρκης.

new-york-museum.jpg?mtime=20221011211925#asset:377240


Εκεί θα δούμε από δείγματα βράχων έως ένα πλήθος παραλλαγών από αγαλματίδια της Ελευθερίας, χάρτινα ποτήρια και συσκευασίες, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του εμβληματικού Anthora cup, σχεδιασμένο από τον Leslie Buck τη δεκαετία του 1960, την ιστορία την οποίου και την σύνδεση του με τους Έλληνες επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στο West Side Manhattan για γκαλερί hopping

Οι γκαλερί στη γειτονιά του Chelsea είναι εκατοντάδες. Στον αντίποδα της επίσκεψης σε ένα μουσείο τέχνης, αν και φυσικά δεν μπορείτε να παραλείψετε να επισκεφθείτε έστω για λίγο το ΜOMA σε περίπτωση δεν έχετε ξαναβρεθεί εκεί, μπορείτε να δείτε τα έργα όσων καλλιτεχνών αντέχετε ή προλαβαίνετε τέλος πάντων.

Στην Chinatown για τους καλοφαγάδες

dumplings-ny.jpg?mtime=20221011214053#asset:377242


Οι λέξεις ντάμπλινγκ, ψωμάκια με χοιρινό και χειροποίητα νουντλς, αρκούν. Εξερευνήστε μόνοι σας, περπατήστε και δοκιμάστε ή καθίστε και απολαύστε.

Σε κάθε περίπτωση από 36 ώρες έως πολλές μέρες αφήστε τα κουτάκια, τα τοπόσημα, τα ¨πρέπει¨ εν είδη must see, τις checklists και προσ-λάβετε ελεύθερα, περιπλανηθείτε στην δημιουργία των νέων σας αναμνήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr