NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Ξεκίνησαν οι εγγραφές καθηγητών και μαθητών για το Young Business Talents

Ξεκίνησαν οι εγγραφές καθηγητών και μαθητών για το Young Business Talents

Ο διαγωνισμός διοίκησης και επιχειρηματικότητας με προσομοιωτή, για μαθητές όλων των Λυκείων της χώρας, YOUNG BUSINESS TALENTS, θα υλοποιηθεί στη Ελλάδα το σχολικό έτος 2022/23, δωρεάν και διαδικτυακά.

Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, και υλοποιείται δωρεάν για όλους τους μαθητές Λυκείων, χάρη στην πλήρη χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το ΥΒΤ παρέχει στα παιδιά όλων των Λυκείων (κάθε τύπου) της χώρας, ηλικιών 15-22, τη δυνατότητα να κάνουν μία πρακτική άσκηση στη διοίκηση επιχειρήσεων δωρεάν, διαχειριζόμενοι με την ομάδα τους τη δική τους εικονική εταιρεία, διαδικτυακά σε ανταγωνισμό με άλλες, μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή (Business Simulator) σε μια βιωματική μαθησιακή εμπειρία.

Η άσκηση επιχειρηματικής προσομοίωσης σε μορφή διαγωνισμού σχετικά με τις προσεγγίσεις, αποφάσεις και δράσεις της διοίκησης μιας επιχείρησης, είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, καθώς και του πνεύματος επιχειρηματικότητας των μαθητών, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, ενώ ωφελεί πολύπλευρα την κοινωνία.

Στο διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS ομάδες-εταιρείες μαθητών θα τελούν υπό την καθοδήγηση καθηγητών. Η κάθε ομάδα από 3-4 άτομα διαμορφώνει μια εικονική εταιρία που θα ανταγωνίζεται άλλες 4 ομάδες σχολείων, αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο και έπειτα σε εθνικό, σε διαδοχικές φάσεις ως τον τελικό.

Έχει ξεκινήσει η εγγραφή των καθηγητών των σχολείων στον ιστότοπο του διαγωνισμού στην Αίθουσα Καθηγητών, περιοχή αποκλειστική για εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα μπορεί να αναλάβει στο Λύκειο καθηγητής οικονομολόγος, κοινωνιολόγος ή άλλης ειδικότητας σε συμφωνία με τον/τη Λυκειάρχη. Μπορεί να καθοδηγεί τους μαθητές σε κοινό ελεύθερο χρόνο ή στο χρόνο σχετικού μαθήματος που διδάσκει αν εξυπηρετεί.

Επίσης, έχει ξεκινήσει η εγγραφή των μαθητών, οι οποίοι εγγράφονται ατομικά και σαν ομάδα, έως 14 Νοεμβρίου 2022, με τη συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους σύμφωνα με τη διαδικασία εγγραφής (κουμπί ΕΓΓΡΑΦΗ στην πρώτη σελίδα).

Ο διαγωνισμός ξεκινά τέλη Νοεμβρίου και διαρκεί ως τέλος Φεβρουαρίου 2023 σε 11 εικονικά έτη διοίκησης (αντίστοιχα με εβδομάδες) για τις ομάδες-εταιρίες. Μετά τα 11 έτη –τα τελευταία τρία των οποίων είναι τα ημιτελικά- οι 75 επικρατέστερες ομάδες προκρίνονται στον Εθνικό Τελικό στην Αθήνα (αρχές Απριλίου) για να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις και τα βραβεία σε άλλα τρία έτη διοίκησης.

Η έγκριση του Υπουργείο Παιδείας είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με επιστολή.

Στην ιστοσελίδα του ΥΒΤ GR 2022/23 θα βρείτε όλη την ενημέρωση για τον διαγωνισμό, και μετά την εγγραφή, στα τέλη Οκτωβρίου θα αναρτηθεί το σενάριο με τις πληροφορίες και τα στοιχεία για τις αποφάσεις που θα εισάγουν οι μαθητές στον προσομοιωτή, Για το σενάριο, οι μαθητές θα χρειασθούν την καθοδήγηση των καθηγητών σε χρόνο που μαζί θα συμφωνήσουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr