NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Γιατί το τηλεφώνημα για συνέντευξη αργεί; Μάθε τι φταίει στο CV σου

Γιατί το τηλεφώνημα για συνέντευξη αργεί; Μάθε τι φταίει στο CV σου
25_10_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Καριέρα & HR

Κάνε τις αλλαγές που πρέπει και αύξησε τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

Έχεις στείλει δεκάδες βιογραφικά για δουλειά αλλά οι μέρες περνούν χωρίς καμία απάντηση; Ακολουθούν 3 άπό τους σημαντικότερους ίσως λόγους που μεμονωμένα ή και συνδυαστικά μπορεί να ευθύνονται για το γεγονός ότι το βιογραφικό σου δεν προχωρά και μαζί μπλοκάρει η υποψηφιότητά σου για μια θέση εργασίας. Με μικρές αλλαγές και κατάλληλες κινήσεις, αλλά κυρίως με προσήλωση στο στόχο η πρώτη συνέντευξη δεν θα αργήσει.

1.Το βιογραφικό σου είναι passe

Και δεν εννοούμε ως προς το περιεχόμενο αλλά ως προς την εμφάνισή του. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι η αγορά εργασίας, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι οι λεπτομέρειες. Σωστή σύνταξη, περιποιημένη στοίχιση και απλό λεξιλόγιο είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να περιέχει ένα βιογραφικό ενώ εξίσου σημαντική είναι και η έκταση του CV. Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις ένα βιογραφικό σημείωμα είναι προτιμότερο να είναι μονοσέλιδο και αυτός που το διαβάζει να πείθεται για την καταλληλότητα του υποψηφίου μέσα σε εννέα δευτερόλεπτα! Αν δεν πληρούνται αυτές οι προδιαγραφές, καλύτερα να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με το βιογραφικό σου.

2. Το δικό σου βιογραφικό «περιμένει» μαζί με εκατοντάδες άλλα

Όταν πρόκειται για μια αγγελία εργασίας με μεγάλη ζήτηση, τα βιογραφικά μαζεύονται κατά δεκάδες ανά ημέρα. Οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού μέσα σε όλα τα καθημερινά καθήκοντά τους έχουν και αυτό τον ρόλο, του screening νέων υποψηφίων, το οποίο μπορεί να φαντάζει εύκολο αλλά δεν είναι, πόσω μάλλον όταν δεν τηρούνται οι προδιαγραφές που αναφέραμε πιο πάνω. Είναι πολύ πιθανό το βιογραφικό σου να χαθεί μέσα στον όγκο των αιτήσεων που λαμβάνονται καθημερινά. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που έχεις στείλει το βιογραφικό σου για να επιβεβαιώσεις ότι όχι απλά το έχουν λάβει αλλά ότι το έχουν εξετάσει κιόλας.

Ένα βιογραφικό είναι προτιμότερο να είναι μονοσέλιδο και αυτός που το διαβάζει να πείθεται για την καταλληλότητα του υποψηφίου μέσα σε εννέα δευτερόλεπτα!

3. Το βιογραφικό σου δεν έχει στόχο

Κάθε αγγελία εργασίας κρύβει από πίσω την ανάγκη της εταιρείας για την κάλυψη μιας συγκεκριμένης θέσης. Αφιερώσε λίγο χρόνο παραπάνω και χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά που να συνδέουν το βιογραφικό σου με την αγγελία. Μη διστάσεις να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τις δεξιότητες που πιστεύεις ότι έχεις και εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη θέση που φιλοδοξείς να κατακτήσεις.


Αρχική δημοσίευση από Λάζαρο Κούτσα, Σύμβουλο Εταιρικής Επικοινωνίας, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr