NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Mondelez International: 600 εκατ. δολ. για την επόμενη φάση του Cocoa Life

Mondelez International: 600 εκατ. δολ. για την επόμενη φάση του Cocoa Life

Η Mondelez International ανακοίνωσε την επόμενη φάση του προγράμματος Cocoa Life, που υποστηρίζεται από επιπλέον $600 εκατ. έως το 2030, έχοντας προβεί από την έναρξη του προγράμματος σε συνολική επένδυση $1 δισ. με στόχο μέχρι το 2030 να αυξήσει τον όγκο του κακάο σε κλίμακα και να συνεργαστεί με περίπου 300.000 καλλιεργητές στο πρόγραμμα.

Με αυτήν την επένδυση, η Mondelez International έχει στόχο να αναδείξει την πρωτοποριακή αυτή συνεργασία για τον κλάδο βοηθώντας στην αντιμετώπιση συστημικών προκλήσεων για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των καλλιεργητών κακάο.

«Αποτελεί προτεραιότητά μας να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε με σωστό τρόπο τα πιο σημαντικά συστατικά μας, όπως είναι το κακάο, και το πρόγραμμα Cocoa Life βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής αυτής», δήλωσε ο Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mondelez International, «Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόδοση των επενδύσεών μας, προσκαλούμε για περισσότερες προσπάθειες και δράσεις από όλο τον κλάδο, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων νέων συνεργειών ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, καθώς στοχεύουμε να αναδείξουμε την πρωτοποριακή αυτή συνεργασία για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η πρωτοβουλία για το κακάο».

Η Mondelez International το 2012 εισήγαγε το πρόγραμμα Cocoa Life με σκοπό να εξασφαλίσει την προμήθεια πιο βιώσιμου κακάο και να εδραιώσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες συστημικών ζητημάτων στο κακάο, όπως παραγωγικότητα των αγροκτημάτων, συνθήκες διαβίωσης των καλλιεργητών, κοινοτική ανάπτυξη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση παιδικής εργασίας και αποψίλωσης των δασών, όλα τα παραπάνω συνδυαστικά σε ένα πρόγραμμα. Δέκα χρόνια μετά, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε μία σημαντική κλίμακα με περισσότερους από 200.000 καλλιεργητές να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, επενδύσεις $400 εκατ. μέχρι το τέλος του 2022 και μετρήσιμα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση των καθαρών εισοδημάτων των καλλιεργητών -15% στη Γκάνα και -33% στην Ακτή Ελεφαντοστού.
  • Οι αποδόσεις κακάο είναι υψηλότερες, με διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις στο εισόδημα των καλλιεργητών.
  • Το 61% των κοινοτήτων Cocoa Life στη Δυτική Αφρική καλύπτεται από συστήματα παρακολούθησης και αποκατάστασης της παιδικής εργασίας, με στόχο έως το 2025 να φτάσει το 100%.

Τα βασικά διδάγματα των τελευταίων 10 χρόνων θα επιτρέψουν στη Mondelez International να επιταχύνει το πρόγραμμα Cocoa Life και να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο, πιο γρήγορα, καθώς υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Τα διδάγματα αυτά περιλαμβάνουν την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που θα βοηθήσει στην επίτευξη αντίκτυπου σε κλίμακα κατάλληλη για τον αγρότη, την κοινότητα και το περιβάλλον, την εστίαση στη διευκόλυνση των καλλιεργητών να αυξήσουν το εισόδημά τους και την επίσπευση της καινοτομίας στην παραγωγή κακάο που υποστηρίζεται από κίνητρα σχεδιασμένα ώστε να θέσουν επαγγελματικό πλαίσιο στην καλλιέργεια κακάο από τους μικροκαλλιεργητές και να εισαγάγουν νέα παραγωγικά μοντέλα παραγωγής ανθεκτικά στο κλίμα.

Έως το 2030, το πρόγραμμα Cocoa Life έχει στόχο να αυξήσει τον αριθμό των αγροτικών νοικοκυριών που βιοπορίζονται από αυτό, να ενισχύσει τα συστήματα προστασίας των παιδιών και να δώσει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση στις κοινότητες Cocoa Life, τέλος δε, να αποτρέψει την αποψίλωση των δασών στις φάρμες Cocoa Life παγκοσμίως. Οι τομείς εστίασης του προγράμματος θα περιλαμβάνουν:

  • Εισόδημα καλλιεργητών: Συνεργασία για την ανάπτυξη ενός μηχανισμού που υποστηρίζει μια αξιοπρεπή τιμή για τους αγρότες και συνεργασία με ομάδες γυναικών για να βοηθήσει στην ανάπτυξη πρόσθετων επιχειρηματικών ευκαιριών.
  • Προστασία Παιδιών και Εκπαίδευση: Συνέχιση της ενίσχυσης των συστημάτων παρακολούθησης και αποκατάστασης παιδικής εργασίας και ενεργή συμμετοχή σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση ποιοτικής εκπαίδευσης.
  • Όχι στην αποψίλωση των δασών: Υποστήριξη στην ενίσχυση των συστημάτων παρακολούθησης αποψίλωσης, στην προώθηση της αγροτοδασοπονίας και στο να καταστεί η προστασία και διατήρηση των δασών πιο ελκυστική.

«Καθώς γιορτάζουμε τη 10η επέτειο του προγράμματος Cocoa Life, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της επόμενης φάσης», δήλωσε η Christine Montenegro McGrath, Senior Vice President και Chief Impact and Sustainability Officer, Mondelez International, «Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος και σχετικός αντίκτυπος, οι καλλιεργητές κακάο και οι κοινότητές τους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. Είμαστε θερμοί υποστηρικτές στο να βοηθήσουμε στην επίτευξη μόνιμων αλλαγών σε ολόκληρο τον τομέα του κακάο και διπλασιάζουμε την ολοκληρωμένη προσέγγιση του Cocoa Life επειδή γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από μια μακροπρόθεσμη στρατηγική σε ολόκληρο τον κλάδο, που υποστηρίζεται από τη δράση όλων των παραγόντων του κλάδου, κυβερνήσεων που παράγουν και καταναλώνουν, καθώς και της κοινωνίας θα έχει μόνιμο αντίκτυπο».

Με τη βιωσιμότητα να αποτελεί τώρα έναν από τους τέσσερις πυλώνες της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας - με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την επιχείρηση και τους μετόχους της - αυτή η επένδυση βασίζεται σε βασικά δεδομένα/αποτελέσματα που προέκυψαν μέσω της ολοκληρωμένης προσέγγισης του προγράμματος Cocoa Life και της 10ετούς επίπτωσης μετρήσιμων αποτελεσμάτων με στόχο την επίσπευση του αντίκτυπου στο κακάο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr