NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ERGO: Στην Υγεία και τη Ζωή μπαίνει δυνατά διεκδικώντας μερίδα στην αγορά

ERGO: Στην Υγεία και τη Ζωή μπαίνει δυνατά διεκδικώντας μερίδα στην αγορά

Στην Υγεία και την Ζωή μπαίνει δυνατά η ERGO Ασφαλιστική με την υποστήριξη του Ομίλου Ergo και της Munich Re.

Ο στόχος διττός, να προσφέρει προϊόντα διαφοροποιημένα, βασιζόμενα σε πελατοκεντρική φιλοσοφία και να γεφυρώσει το κενό στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης που ήδη έχει μεγάλη παρουσία στον κλάδο.

Στο πλαίσιο των σχεδίων ανάπτυξης στον τομέα υγείας και ζωής, η ERGO διερευνά πιθανές συνεργασίες με τράπεζες ελληνικές και ξένες στην Ελλάδα με συγκεκριμένη στόχευση, απαντά σε ερώτηση του epixeiro.gr o διευθύνων σύμβουλος της ERGO, Νίκος Αντιμησάρης. Ήδη, υπάρχει μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία, προσθέτει, με την Τράπεζα Πειραιώς στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων.

Πελατοκεντρικά προγράμματα: διαφοροποίηση κινδύνων με σωστή τιμολόγηση

Η ERGO συγκεκριμένα ετοιμάζεται να θέσει στην αγορά προϊόντα υγείας: εξωνοσοκομειακά και ενδονοσοκομεικά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα δίκτυα διανομής: εταιρικό δίκτυο, ελεύθερο δίκτυο και συνεργασία με τράπεζα στο μέλλον προϊόντα υγείας και ζωής πελατοκεντρικά σε τέσσερις πυλώνες: διαφοροποιημένα ανά τον κίνδυνο, προϊόντα σωστά τιμολογημένα στον κίνδυνο, προϊόντα που θα αποζημιώνουν άμεσα και με ευκρίνεια και προϊόντα που ενσωματώνουν τεχνολογία, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών.

Χωρίς αντασφάλιση, λόγω της προσεκτικής διαφοροποίησης και χαμηλού ασφαλίστρου

Τα νέα προϊόντα απαντά στο epixeiro.gr ο διευθυντής του κλάδου υγείας και ζωής Δημήτρης Σπανός λόγω του ότι θα είναι διαφοροποιημένα ανά τον κίνδυνο, που σημαίνει ότι θα έχουν χαμηλή έκθεση στον κίνδυνο δεν θα είναι αντασφαλισμένα, πετυχαίνοντας έτσι να πωλούνται με χαμηλότερο κόστος ασφαλίστρου. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν η ασφαλιστική αξία των καλύψεων ήταν υψηλή, όπως τα προϊόντα γενικών ασφαλίσεων, θα υπήρχε αντασφάλιση.

Επενδυτικά με τη στήριξη της MEAG και την εποπτεία της BaFin

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των συντάξεων και αποταμίευσης έχει ήδη σχεδιάσει αποταμιευτικά επενδυτικά προϊόντα συνδεδεμένα με ασφάλιση, τα αποκαλούμενα unit linked με την υποστήριξη ενός από τους μεγαλύτερους στο κόσμο διαχειριστές κεφαλαίων την MEAG της Munich RE, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 340 δισεκατομμυρίων ανά τον κόσμο. Τα νέα unit linked χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στα προϊόντα περιοδικού ασφαλίστρου τα οποία διαθέτουν επενδυτικές επιλογές για κάθε προφίλ επενδυτή και στα επενδυτικά προϊόντα που μπορεί να μην προσφέρουν ασφαλιστικές καλύψεις. Τα επενδυτικά προϊόντα της MEAG εποπτεύονται από την BaFin τη γερμανική εποπτική Χρηματοοικονομική Αρχή.

Ποιοι τα πωλούν

Η ERGO για την ανάπτυξη του κλάδου Υγείας και Ζωής ήδη έχει οργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στα δίκτυα της, παρέχοντας συνεχή κατάρτιση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr