NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Θεσσαλονίκη: Τα 5* ξενοδοχεία, οι αφίξεις 2023 και τα σχέδια του TCB

Θεσσαλονίκη: Τα 5* ξενοδοχεία, οι αφίξεις 2023 και τα σχέδια του TCB

Ρεκόρ εγκαινίων στα πέντε αστέρων ξενοδοχεία έχει κάνει η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Το νέο αεροδρόμιο της Fraport, το άνοιγμα των νέων προορισμών και αύξηση συχνοτήτων από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο συνδυασμός των κινήσεων που γίνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους ξενοδόχους ανεβάζουν τον πήχυ των προσδοκιών, ενώ νέους στόχους βάζει το Thessaloniki Conventional Bureau (TCB) με τον HAPCO μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά είκοσι ένα ξενοδοχεία κατηγορίας πέντε αστέρων λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη με τα επτά εξ αυτών να έχουν εγκαινιαστεί το τελευταίο διάστημα. Το εμβληματικό ON Residence στην λεωφόρο Νίκης, κοινοπραξία της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group, το ΟΝΟΜΑ της Anatolia Hospitality, το Monasty by Marriott, το Antigon Urban Chic Hotel της Hotel Brain στην Αντιγονιδών, το Vanoro της Brownfield στην Δωδεκανήσου και το S Hotel στην Καλαποθάκη ήλθαν στην Θεσσαλονίκη κυρίως λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που καταγράφει ο τουρισμός στην Ελλάδα, της θέσης που κατέχει η Θεσσαλονίκη και του νέου αεροδρομίου.

Την ίδια στιγμή ο καταιγισμός των επενδύσεων από μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η Pfizer, Cisco και Deloitte, αλλά και οι αναβαθμίσεις που γίνονται στον λιμένα της Θεσσαλονίκης και στα σιδηροδρομικά δίκτυα καθιστούν την πόλη πόλο έλξης για επαγγελματικά ταξίδια και συνεδριακό τουρισμό.

Οι χώρες που γεμίζουν τις ξενοδοχειακές μονάδες

Γερμανία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ είναι οι κατ’ εξοχήν επισκέπτες της Θεσσαλονίκης που γεμίζουν τα ξενοδοχεία, καθώς οι χώρες των Βαλκανίων, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία στο εννεάμηνο να πλησιάζει το 60% πολύ κοντά στα ποσοστά του 2019 (69%). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Συνεδρίων, ICCA αναρριχήθηκε στην 47η θέση από την 70η που κατείχε στον συνεδριακό τουρισμό το 2019, δημιουργώντας πρόσθετα οφέλη στην πόλη και στα ξενοδοχεία, καθώς οι συμμετέχοντες σε συνέδρια παρατείνουν την παραμονή τους στον τόπο που γίνεται το συνέδριο κατά μία με δύο ημέρες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Αφίξεις για το 2023

Μέσα στο 2023 ο Όμιλος Brown θα εγκαινιάσει το πρώτο του ξενοδοχείο στην πόλη σε ένα κτίριο χτισμένο το 1929-1931. Πρόκειται για κτίριο διατηρητέο και το πρώτο που απέκτησε ο Όμιλος στην Ελλάδα.

Το 2023, επίσης, αναμένεται να ανοίξει στη Θεσσαλονίκη το NΥΧ Thessaloniki της Fattal επί των οδών Τσιμισκή και Κατούνη, καθώς και το Tourist Hotel στην Μητροπόλεως, συμφερόντων Κώστα Αμοιρίδη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr