NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Νέα trends, καινοτομίες, ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα στην Spielwarenmesse 2023

Νέα trends, καινοτομίες, ψηφιοποίηση και βιωσιμότητα στην Spielwarenmesse 2023
15_11_2022 | 10:35 15_11_2022 | 10:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια, Events

Στα νέα trends της αγοράς, τις νέες κατηγορίες προϊόντων, τις καινοτόμες προτάσεις και τις διαφοροποιημένες εμπορικές τάσεις, αλλά και σε ζητήματα σχετικά με την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, θα εστιάσει μεταξύ άλλων, η Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιού της Νυρεμβέργης, Spielwarenmesse 2023.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Spielwarenmesse Dialogue Tour», η οποία φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, η επόμενη Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιού της Νυρεμβέργης, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου, έπειτα από δύο χρόνια λόγω της πανδημικής κρίσης.

Στην εκδήλωση της Αθήνας συμμετείχαν εκπρόσωποι της εγχώριας αγοράς από τον κλάδο παιχνιδιών, όπως και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, τα οποία συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Έκθεσης Παιχνιδιού της Νυρεμβέργης, Spielwarenmesse, της οποίας επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης και η Εκπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού Spielwarenmesse eG στην Ελλάδα και Κύπρο από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, κα Δήμητρα Καλύβα. Την παρουσίαση της έκθεσης πραγματοποίησαν ο κ. Florian Hess, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκθεσιακού Οργανισμού Spielwarenmesse eG και η κα Marlene Hösch, Project Director του Εκθεσιακού Οργανισμού Spielwarenmesse eG. Στην εκδήλωση συμμετείχε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Florian Hess αναφέρθηκε στη δυναμική της έκθεσης, αλλά και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή, κυρίως από πλευράς επισκεπτών, που ξεπερνούν ετησίως τους 1.000. Εστίασε στον επανασχεδιασμένο νέο χώρο ToyTrends στο Hall 3A, όπου σε μια επιφάνεια περίπου 400 τ.μ. τα σχετικά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για εξερεύνηση και δοκιμή, ενώ παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα 13η κατηγορία προϊόντων «Υπηρεσίες για εμπόρους και κατασκευαστές» στο Hall 7.

Από την πλευρά της η κα Marlene Hösch υπογράμμισε ότι η Spielwarenmesse φροντίζει να βρίσκεται «μπροστά από τις εξελίξεις», παρέχοντας μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών, καθώς και νέα “trends”. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε τις τρεις νέες τάσεις για την ερχόμενη διοργάνωση ("Discover!", "Brands for Fans", "MetaToys"), αναφέρθηκε στους ειδικούς χώρους για διαφορετικές ομάδες – στόχους, όπως για παράδειγμα την αίθουσα “TrendGallery“, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στους υποψήφιους και στους νικητές των Βραβείων ToyAwards. Στην “TrendGallery” στεγάζεται επίσης το “Toy Business Forum”, στο οποίο συμμετέχουν υψηλού επιπέδου ομιλητές, εστιάζοντας κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό θέμα, με τα κυριότερα φέτος να είναι: Ψηφιοποίηση, βιωσιμότητα, τάσεις στο λιανικό εμπόριο και τα τυχερά παιχνίδια, diversity, marketing.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε ο κ. Ι. Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού παρουσίασε την ιστορία του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στην πορεία του κλάδου παιχνιδιών, τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στην εγχώρια.

Σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, μπορεί για πληροφορίες και για τη συμμετοχή της στην προσεχή έκθεση, να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 6419019, καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης (www.spielwarenmesse.de) και την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις (https://www.german-fairs.gr/alles-diethneis-ektheseis-sti-germania/spielwarenmesse/).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr